Από Άνοιξη το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από Άνοιξη το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Από αρχές Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου ενώ η αγορά τοποθετεί την έναρξη του προγράμματος λίγο αργότερα καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες ακόμη σε πρακτικό επίπεδο.

Μια βασική εκκρεμότητα για το πρόγραμμα, η οποία αφορούσε στην παραλαβή του πληροφοριακού συστήματος για το νέο πρόγραμμα δείχνει να έχει δρομολογηθεί καθώς τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Νίκο Καραμούζη, τη δωρεά από την ΕΕΤ του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ». Μέσω του πληροφοριακού συστήματος θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η παρακολούθηση της πορείας τους για ένταξη στις χρηματοδοτούμενες δράσεις.

Η διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Το υπουργείο αναμένει ότι αμέσως μετά, δηλαδή στις αρχές Μαρτίου, θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο η αγορά υποστηρίζει ότι η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει λίγο ακόμη. Όπως αναφέρει πηγή της αγοράς μιλώντας στο insider.gr, «το θέμα δε είναι να γίνει απλώς η παραλαβή του πληροφοριακού συστήματος. Πρέπει να γίνουν δοκιμές, να συγγραφεί ο οδηγός με βάση τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, να μπουν τα χρήματα από την Περιφέρεια κλπ».

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκήρυξης του προγράμματος, η οποία θα περιλαμβάνει και τον οδηγό εφαρμογής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider