Τον Ιούνιο αλλάζει «χέρια» η ηγεσία του ΤΧΣ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Ιούνιο αλλάζει «χέρια» η ηγεσία του ΤΧΣ

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Γιώργος Μιχελής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr.

Ερωτηματικά τίθενται, ωστόσο, για την τήρηση αυτού του χρονοδιαγράμματος μετά την αιφνίδια παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, την περασμένη Παρασκευή.

Τη θέση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου έως τον Ιούνιο του 2020 -που ολοκληρώνεται το έργο του ΤΧΣ- αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Βερύκιος, πρώην ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με 40 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς.

Όπως είχε ήδη αναφέρει το insider.gr, η επιλογή Έλληνα για τη θέση ήταν «επιταγή» της κυβέρνησης, δεδομένου ότι η διοίκηση του Ταμείου βρίσκεται ουσιαστικά στα «χέρια» ξένων, αφού δύο από τα τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ξένα στελέχη, όπως και τα τρία από τα έξι μέλη του Γενικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι τον διορισμό του νέου προέδρου αποφασίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η απόφασή του θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η θητεία του νέου προέδρου.

Ο κ. Μιχελής είχε υποβάλει την παραίτησή του ήδη από τον Ιούλιο του 2017. Προκειμένου, όμως, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου, συμφωνήθηκε ο κ. Μιχελής παραμένει στη θέση του προέδρου έως την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο.

Για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, όμως, χρειάστηκε να περάσει περίπου ένας χρόνος, καθώς οι συχνές αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου σε συνδυασμό με τα δύο μόλις χρόνια λειτουργίας που έχει ακόμη το Ταμείο αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για υποψηφιότητες Ελλήνων που πληρούν τα προσόντα που θέτει η Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel), ιδίως από Έλληνες που έχουν σχετική εμπειρία από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider