Παναγιωτάκης: Στόχος της ΔΕΗ να βγει στις αγορές το 2018

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης: Στόχος της ΔΕΗ να βγει στις αγορές το 2018

«Στόχος της ΔΕΗ είναι εντός του 2018 να βγει στις αγορές», σημείωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας την Πέμπτη στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της επιχείρησης.

Ο κ. Παναγιωτάκης, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε σήμερα για τρία έτη, με απόφαση των μετόχων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επετεύχθη συμφωνία με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση του υπολοίπου του μεγάλου κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 1,3 δισ. ευρώ με «ικανοποιητικούς και απόλυτα λογικούς όρους».

Παράλληλα, συμφωνήθηκε γραμμή χρηματοδότησης 175 εκατ. ευρώ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού. Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, από αύριο θα αρχίσει η διαδικασία ολοκλήρωσης της έγκρισης της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε και στην πώληση μονάδων της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την πορεία της αποεπένδυσης». Σημειώνεται ότι η λήψη της απόφασης για τη σύμβαση της απόσχισης θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση στις 26 Ιουνίου, η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου και η αγοραπωλησία προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2019.

Σταθάκης: Τα καλά νέα για τη ΔΕΗ επιβεβαιώθηκαν

«Τα καλά νέα για τη ΔΕΗ επιβεβαιώθηκαν», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Η ΔΕΗ προσαρμόζεται με βήματα σταθερά και οι αποφάσεις που θα λάβει ενισχύουν την ιδέα ότι θα είναι βασικός πυλώνας», πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στην αποεπένδυση, σχολίασε πως «κρατήσαμε τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και προσαρμόσαμε όλες τις απαιτήσεις σε ρεαλιστικά και αναγκαστικά πλαίσια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider