Το 30% της Aegean Marine Petroleum αποκτά η Mercuria

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το 30% της Aegean Marine Petroleum αποκτά η Mercuria

Μνημόνιο συνεργασίας με την Mercuria Energy Group που περιλαμβάνει συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Aegean Marine Petroleum, η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mercuria θα παράσχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων ενώ θα ενισχύει τη ρευστότητα της Aegean με 30 εκατ. δολάρια.

Με βάση τη συμφωνία, η οποία είναι η μεγαλύτερη τέτοιους είδους για την Mercuria, η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία θα αποκτήσει και εκπρόσωπο στο ΔΣ της εταιρείας.

Η Mercuria, η οποία εδρεύει στη Γενεύη, έχει ξεχωρίσει για τη στρατηγική της να συνδυάζει διαπραγμάτευση εμπορευμάτων με πολύπλοκες συμφωνίες χρηματοδότησης,.

Οι μετοχές της Aegean Marine Petroleum βυθίστηκαν τον περασμένο μήνα, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι διέγραψε 200 εκατ. δολάρια αναμενόμενων πληρωμών ως ανεπίδεκτων είσπραξης και ενημέρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Aegean ανέφερε ότι η επανεξέταση των πληρωμών αυτών από μια νέα επιτροπή ελέγχου κατέστησε αμφισβητήσιμες τις συναλλαγές που σχετίζονται με τέσσερις αντισυμβαλλόμενους και χρονολογούνται από το 2015 τουλάχιστον.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαγραφή των 200 εκατ. δολαρίων και αρνήθηκε πως έπραξε κάτι λάθος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider