Εβδομάδα αποφάσεων για την Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα αποφάσεων για την Εθνική Τράπεζα

Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ημέρες για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Το όνομα του τελικού υποψηφίου και το αν τελικά αυτός θα προέλθει από το εσωτερικό της τράπεζας ή όχι, αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Την Παρασκευή συνεδριάζει το nomination committee για να καθορίσει την τελική πρόταση με τους υποψηφίους, η οποία θα σταλεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Αυτή την πρόταση αναμένει και το ΤΧΣ το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του CEO προκρίνονται δύο ονόματα. Το ένα είναι αυτό του τωρινού αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Παύλου Μυλωνά και δεύτερο αυτό του σημερινού προέδρου της Eurobank Νίκου Καραμούζη.

Το σίγουρο είναι πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς διαφορετικές ομάδες στηρίζουν την κάθε υποψηφιότητα. Η νέα διοίκηση θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας και να χειριστεί πολλές «καυτές πατάτες», όπως η αναδιάρθρωση του δικτύου της τράπεζας και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις, ειδικά αν τελικά βρεθεί λύση εκτός τράπεζας θα υπάρξει ντόμινο αλλαγών σε όλη τη διοικητική πυραμίδα, το προσωπικό και εν τέλει σε ολόκληρη τη λειτουργία της Εθνική Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider