Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις ζητούν οι Έλληνες επιχειρηματίες

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις ζητούν οι Έλληνες επιχειρηματίες

Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις ζητούν οι Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ρωμαλέα ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Βασίλης Αποστολόπουλος, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο το 20% των πολιτών να πληρώνουν το 80% των φόρων, όπως και αδιέξοδο οι επιχειρήσεις να μην αγωνιούν για το πώς θα αναπτυχθούν και πως θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά πώς θα συγκρατήσουν τα έξοδά τους για να αποπληρώσουν ή να προκαταβάλλουν τους δυσβάσταχτους φόρους. Αυτό πρέπει να αλλάξει εντός του 2018 - θα έλπιζα από τον Σεπτέμβριο κιόλας - με ένα μέτρο-συμβολισμό, για το οποίο έχει πρώτη μιλήσει η ΕΕΝΕ. Την θέσπιση ενός κινήτρου, μίας κλιμακούμενα μειούμενης φορολογίας στις νέες επενδύσεις, και ένα σταθερό προνομιακό φόρο για τα νέα παραγόμενα εισοδήματα, δηλαδή την ανάπτυξη».

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι επιχειρηματίες της Ένωσης έχουν θέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση και έχουν αναλάβει την απευθείας επικοινωνία με τους θεσμούς χρησιμοποιώντας και τις επαφές της ΕΕΝΕ International στην Γερμανία αρχικά και σύντομα και στην Γαλλία.

O κ. Αποστολόπουλος τόνισε την ανάγκη να τονωθεί η εγχώρια επιχειρηματικότητα με τη διοχέτευση και διευκόλυνση κεφαλαίων σε «scalable» επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και «projects». Ως προς αυτό σημείωσε ότι:

«Πρέπει να τη μετατρέψουμε σε χρυσή ευκαιρία για μια νέα, καθαρή εθνική ατζέντα, ένα ουσιαστικό, στρατηγικό και ρεαλιστικό πλαίσιο ανάπτυξης, με ουσιαστικές και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, με αποφασιστικότητα, έμφαση στην τόνωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας, κίνητρα για επενδύσεις, τη διοχέτευση και διευκόλυνση κεφαλαίων σε «scalable» επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και «projects», και ειδικότερα εκείνων με εξωστρεφή προσανατολισμό και καινοτόμα χαρακτηριστικά. Να τελειώσουμε με κάθε μορφής επιχειρηματικό παρασιτισμό: επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές τους, δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, δεν τιμούν τους επενδυτές τους, δεν είναι συνεπείς έναντι των εργαζομένων τους, δεν ανταποδίδουν στην κοινωνία, αλλά διεκδικούν διαρκώς ευνοϊκές ρυθμίσεις από το κράτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider