Τotal: Αυξημένα κέρδη και νέες δραστηριότητες για τον πετρελαϊκό κολοσσό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τotal: Αυξημένα κέρδη και νέες δραστηριότητες για τον πετρελαϊκό κολοσσό
Η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Η γαλλική Total η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα (στον κλάδο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων) κατέγραψε αύξηση 48% στα καθαρά της κέρδη σε ετήσια βάση λόγω των υψηλότερων πετρελαϊκών τιμών.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 3,96 δισ. δολάρια από τα 2,72 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν 27% στα 54,72 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την ικανότητα του ομίλου να εκμεταλλευτεί πλήρως το ευνοϊκό περιβάλλον και να επιτύχει τους στόχους του για αύξηση της παραγωγής και συγκράτησης του κόστους χάρη στην πολύ καλή λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Η έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων κατέγραψε αύξηση 50% στο προσαρμοσμένο καθαρό λειτουργικό κέρδος στα 2,9 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο. Η παραγωγή αυξήθηκε σε 2,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αύξηση δηλαδή σημείωσε άνοδο κατά 8,6% σε σχέση με πέρυσι. Ειδικά κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έγιναν μεγάλα «ανοίγματα» τα οποία αφορούν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Kaombo στην Αγκόλα, η LNG Ichthys στην Αυστραλία και το δεύτερο τρένο της Yamal LNG στη Ρωσία. Η αύξηση της παραγωγής για το 2018 θα είναι κοντά στο 8%.

Επιπλέον, η Total ολοκλήρωσε την εξαγορά της επιχείρησης LNG της Engie για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος LNG φορέας στον κόσμο, καθώς και την Direct Energie, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της δραστηριότητας ηλεκτροπαραγωγής χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Τέλος, παρά το εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον για τα ευρωπαϊκά περιθώρια διύλισης, η άριστη διαθεσιμότητα των μονάδων της επέτρεψε στον κλάδο downstream να δημιουργήσει ταμειακές ροές ύψους 1,8 δισ. δολ. Κατά το τρίτο τρίμηνο. Ο όμιλος συνέχισε να εφαρμόζει τη στρατηγική ανάπτυξης πετροχημικών του, ξεκινώντας το σημαντικό έργο σε συνεργασία με τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider