Σε ξένους επενδυτές κατέληξε το 89,5% του δεκαετούς ομολόγου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ξένους επενδυτές κατέληξε το 89,5% του δεκαετούς ομολόγου
Σε εξαιρετικής ποιότητας επενδυτές κατέληξε το δεκαετές ομόλογο που εξέδωσε σήμερα η Ελλάδα

Σε εξαιρετικής ποιότητας επενδυτές κατέληξε το ομόλογο που εξέδωσε σήμερα η Ελλάδα, με το 89,5% των μεριδίων ύψους 2,5 δισ. ευρώ να κατευθύνονται σε ξένους επενδυτές.

Σε μεγάλους διαχειριστές κεφαλαίων και σε επενδυτές με έδρα τη Βρετανία κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος εκ των 2,5 δισ. ευρώ του δεκαετούς ομολόγου που εξέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σε ελληνικά χέρια, κατέληξαν μόλις 300 εκατ. ευρώ από το εν λόγω ομόλογο.

Αναλυτικότερα, ο ΟΔΔΗΧ έκανε γνωστό πως στην επιτυχημένη έκδοση μετείχαν περισσότεροι από 380 επενδυτές εκ των οποίων το 68% ήταν διαχειριστές κεφαλαίων, το 14,5% τράπεζες, το 11% hedge funds και το 4% ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για την προέλευση των επενδυτών. Το 37,5% των αγοραστών του ομολόγου έχει ως έδρα τη Βρετανία, το 12% την Ελλάδα, το 9,5% τη Γαλλία, το 9% την Γερμανία, το 8% έχει έδρα στις ΗΠΑ, το 6,5% την Ιταλία, το 6% έχει έδρα σε σκανδιναβικές χώρες, το 5% είναι από την Ιβηρική, το 5,5% εδρεύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και το υπόλοιπο 0,5% εδρεύει σε άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider