Γεωργιάδης: Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της – Θα φέρουμε επενδύσεις

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της – Θα φέρουμε επενδύσεις
«Δεν ερχόμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε αλλά για να χτίσουμε αυτά που εμείς θεωρούμε σωστά», δήλωσε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης.

«Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις και να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου. «Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της αλλά δημιουργείται και υποσχόμαστε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξηθούν», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ακόμη ότι η δουλειά ξεκινάει από σήμερα και θα συνεχιστεί, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να πάει διακοπές όσο βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Απευθυνόμενος στους εργαζομένους του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι κανείς που κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι τις επόμενες ημέρες να γνωρίσει τον καθένα προσωπικά.

Παραδίδοντας το υπουργείο ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης έκανε έναν απολογισμό του έργου του και αναφέρθηκε σε κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες που δεν πρόλαβαν να περάσουν από τη Βουλή. «Σας παραδίδω το υπουργείο Ανάπτυξης σε πλήρη λειτουργία. Είχα δηλώσει ότι θα υπογράφω μέχρι το τελευταίο λεπτό και ορισμένοι το παρεξήγησαν. Εννοούσα ότι το υπουργείο έχει θέματα σημαντικά για την οικονομία που δεν μπορούν να περιμένουν», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος σε νόμους όπως αυτοί για τις Στρατηγικές Επενδύσεις και την Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και νομοσχέδια που δεν πρόλαβαν να πάνε στη Βουλή, όπως αυτά για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τις μικροπιστώσεις, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις έτυχαν ευρείας αποδοχής και μερικά ψηφίστηκαν και από τη Νέα Δημοκρατία και θα πρέπει να συνεχιστούν. «Είμαστε και οι δύο ειλικρινής άνθρωποι. Αντιπροσωπεύουμε διαφορετικές σχολές σκέψεις. Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετικά σχέδια. Όμως πολλά νομοσχέδια είχαν ευρεία αποδοχή και αρκετά νομοσχέδια είχαν ψηφιστεί και απ’ εσάς. Έχουμε λοιπόν ευκαιρία γόνιμης συνεργίας και στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης παραδίδοντας στον κ. Γεωργιάδη, δίδοντας του και το σχέδιο αναπτυξιακή στρατηγικής της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Δεν ερχόμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε αλλά για να χτίσουμε αυτά που εμείς θεωρούμε σωστά», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες τα νομοσχέδια που εκκρεμούν με στόχο να πάνε γρήγορα στη Βουλή. «Δεν απαξιώνω το έργο του προκατόχου μου. Πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες είχαν και τη δική μας συναίνεση και αναμένουμε και μια αντίστοιχη συναίνεση και στο μέλλον», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider