Καραμανλής: Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για τις υποδομές

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για τις υποδομές
«Σε αυτό το πρόγραμμα θα κριθούμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Υποδομών.

«Έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει και σε αυτό θα κριθούμε», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

«Πιστεύουμε ότι τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών πρέπει να σχεδιάζονται με ορίζοντα 5-10ετίας, ακόμη και 15ετίας. Τα πολύ μεγάλα έργα μπορεί να προγραμματιστούν από μια κυβέρνηση, να συμβασιοποιηθούν με άλλη κυβέρνηση και με άλλη κυβέρνηση τελικώς να υλοποιηθούν», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν. Καλό είναι, όταν εξαγγέλλουμε κάτι να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας. Θα βάλουμε μπροστά τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών», συμπλήρωσε ο νέος υπουργός, σχολιάζοντας ωστόσο ότι, κατά μέσο όρο, δεν τηρούνται τα αρχικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων και αυτό είναι «κάτι για το οποίο θα εργαστεί να αλλάξει».

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος που αφήνει πίσω του ένα μεγάλο εύρος ολοκλήρωσης υποδομών», σημείωσε από μεριάς του ο απερχόμενος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο. «Προσωπικά για μένα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί αφήνω ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα για 4,5 χρόνια και έχουμε χτίσει σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης».

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ακόμη ότι αυτά τα 4,5 χρόνια με τον Κώστα Καραμανλή ακόμη και όταν υπήρχαν περίοδοι μεγάλης πολιτικής έντασης καταφέραμε να υπάρξει μια συμπεριφορά ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

«Ακριβώς την ίδια στάση θα έχουμε και ως κυβέρνηση», απάντησε ο κ. Καραμανλής. «Πιστεύω στη συνέχεια του κράτους και στη συνέχεια της δημόσιας διοίκησης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider