Σταϊκούρας: Ο πυρετός του κοροναϊού πλήττει τουρισμό και ναυτιλία

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Ο πυρετός του κοροναϊού πλήττει τουρισμό και ναυτιλία
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως ήδη έχουν καταρτιστεί σενάρια για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ορατές είναι πλέον οι επιπτώσεις του κορονοϊού σε τουρισμού και ναυτιλία, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως ήδη έχουν καταρτιστεί σενάρια για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στη χώρα μας.

Προβλήματα σε τουρισμό και ναυτιλία

Όπως είπε, ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια προβλήματα στον τουρισμό και τη ναυτιλία, χωρίς ωστόσο να δείξει πως το πρόβλημα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Είναι γεγονός πως οι ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων σε ξενοδοχεία, αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και πακέτων κρουαζιέρας είναι αυξημένες. Δεδομένου ότι η Ελλάδα εισέπραξε το 2019 συνολικά 18,1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό η εξέλιξη αυτή προκαλεί προβληματισμό για την επίπτωση της στην οικονομική ανάπτυξη.

Αλλά η κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης έχει προκαλέσει προβλήματα και στην ποντοπόρο ναυτιλία, καθώς η δραστηριότητα στο διεθνές εμπόριο είναι αισθητά μειωμένη και ως εκ τούτου έχουν περιοριστεί και οι μεταφορικές ανάγκες. Αρκεί να σημειωθεί πως η Ελλάδα εισέπραξε το 2019 συνολικά 17,3 δισ. ευρώ από ναυτιλιακό συνάλλαγμα.

Εάν δεν υπάρξει σύντομα σταθεροποίηση της κατάστασης είναι αναμφίβολο πως οι επιπτώσεις του κοροναϊού θα βαρύνουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία.

Η εξέλιξη των εσόδων από τουρισμό και ναυτιλία την τελευταία δεκαετία:

ξ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider