Ενέργεια: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης για τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέργεια: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης για τον Φεβρουάριο
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκα, στις 10:15. 

Αύριο, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Φεβρουάριο, με τα αποκαλυπτήρια για το νέο «δίχτυ προστασίας» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις να γίνονται ακόμη και σήμερα.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκα, στις 10:15.

Όπως ανέφερε χθες το Insider.gr, το τελευταίο σχέδιο για το ενεργειακό «πακέτο» (το οποίο μάλιστα συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαξίμου) έχει μικρές διαφοροποιήσεις έναντι του Ιανουαρίου.

Έτσι, αύριο προβλέπεται να ανακοινωθούν τα εξής:

Οικιακά τιμολόγια ρεύματος: Επιδότηση 39 ευρώ για 300 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης. Ειδικότερα, οι 150 πρώτες κιλοβατώρες θα επιδοτηθούν με 150 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ οι επόμενες 150 κιλοβατώρες με 110 λεπτά του ευρώ.

Οικιακά τιμολόγια αερίου: Επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική Μεγαβατώρα, για το σύνολο της κατανάλωσης και το πελατολόγιο όλων των προμηθευτών. Επίσης, έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική Μεγαβατώρα από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Επομένως, η συνολική ελάφρυνση για κάθε οικιακό καταναλωτή αερίου θα ανέλθει σε 40 ευρώ ανά θερμική Μεγαβατώρα, όπως και τον Ιανουάριο.

Μη οικιακά (εμπορικά) τιμολόγια ρεύματος: Επιδότηση 65 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα κατανάλωσης. Οριζόντια ενίσχυση (σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και τάσης). Εκτός επιδότησης μόνο οι εταιρείες που προμηθεύονται ρεύμα σε σταθερή ανταγωνιστική χρέωση.

Μη οικιακά (εμπορικά) τιμολόγια αερίου: Επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική Μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας από Βουλή: Μέτρα στήριξης για την ενέργεια για όσο χρειαστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider