Αμερικανός τραπεζίτης: Η Fed πρέπει να «πονέσει» τις αγορές για να περιορίσει τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανός τραπεζίτης: Η Fed πρέπει να «πονέσει» τις αγορές για να περιορίσει τον πληθωρισμό
Οι επενδυτές θα πρέπει να ακούν τον διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπογράμμισε ο Ούιλιαμ Ντάντλει.

Την άποψη πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρέπει να «πονέσει» τις χρηματιστηριακές αγορές και τους επενδυτές της Wall Street ώστε να περιορίσει την άνοδο του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία εξέφρασε ο Ούιλιαμ Ντάντλει.

Ο πρώην επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στη Νέα Υόρκη ανέφερε στο Bloomberg πως πολλά αμερικανικά νοικοκυριά έχουν τοποθετήσει στη χρηματιστηριακή αγορά μέρος του πλούτου τους και των αποταμιεύσεων τους.

Σύμφωνα με τον Ντάντλει, η πρόθεση της Fed για επιθετική αύξηση των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να περιορίσει την άνοδο του πληθωρισμού που βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών και εν αναμονή των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία προς την αμερικανική οικονομία, θα επηρεάσει αρνητικά τις αγορές και θα προκαλέσει σοκ «με στόχο να επιτύχει τον σκοπό της, τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Αυτό θα αυξήσει τις αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και θα επηρεάσει προς τα κάτω τις τιμές των μετοχών» ανέφερε ο Ντάντλει, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ακούν τον διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, όταν λέει πως πρέπει να υπάρξει «σύσφιξη» των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πανέτα (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ χρειάζεται και οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό

Η Deutsche Bank προβλέπει ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ το 2023, λόγω Fed

Wall Street: Sell off για τον τεχνολογικό κλάδο - Απώλειες άνω του 2,4%

gazzetta
gazzetta reader insider insider