Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του Ελληνικού

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του Ελληνικού

Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, το απόγευμα της Πέμπτης, το νομοσχέδιο για την πώληση του Ελληνικού, με στόχο να ψηφιστεί από την ολομέλεια στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων».

Στην τελική ρύθμιση δεν υπάρχει η διάταξη που προέβλεπε να υπογράφει τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που απαιτούνται για να προχωρήσει η επένδυση, και ο υπουργός Πολιτισμού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε – αλλά τελικά δεν έγινε δεκτό το αίτημά του – να έχει λόγο στο τελικό σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού. Μετά και την εξέλιξη αυτή, μειώνεται ο κίνδυνος να δημιουργηθούν «κολλήματα» στη διαδικασία λόγω χαρακτηρισμού μέρων της έκτασης του Ελληνικού ως «αρχαιολογικοί χώροι».

Η επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας πώλησης των μετοχών του Ελληνικού στην κοινοπραξία της Lamda Development αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ που αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider