ZEW: «Μαύρα μαντάτα» για την πορεία της γερμανικής οικονομίας τον Ιούλιο - Αρνητικές οι προοπτικές τους επόμενους 6 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ZEW: «Μαύρα μαντάτα» για την πορεία της γερμανικής οικονομίας τον Ιούλιο - Αρνητικές οι προοπτικές τους επόμενους 6 μήνες
Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών έπεσε στις -51,1 μονάδες από -28 μονάδες τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση τις -41 μονάδες.

Απότομη πτώση και σημαντικά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει το ινστιτούτου ZEW.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών έπεσε στις -51,1 μονάδες από -28 μονάδες τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση τις -41 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έπεσε στις -45,8 μονάδες από -27,6 μονάδες τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -34,5 μονάδες.

Οι απειλές για τη γερμανική οικονομία

Στη σχετική έκθεση του ZEW, σημειώνεται πως οι λόγοι επιδείνωσης οφείλονται «στις ανησυχίες για την επάρκεια ενέργειας στη Γερμανία, τις επερχόμενες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα»

Παράλληλα, το ZEW αναφέρει ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι παραμένουν οι αρνητικές οι προοπτικές για τη γερμανική οικονομία για τους επόμενους 6 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά στην ισοτιμία το ευρώ με το δολάριο, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider