Ουόλερ (Fed): Θετικός για αυξήσεις των επιτοκίων άνω των 75 μονάδων βάσης τον Ιούλιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουόλερ (Fed): Θετικός για αυξήσεις των επιτοκίων άνω των 75 μονάδων βάσης τον Ιούλιο 
Εάν η Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 100 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, θα είναι η μεγαλύτερη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Μήνυμα για αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εντός του Ιουλίου σε μεγαλύτερο βαθμό από την αύξηση του περασμένου μήνα έστειλε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed, Κρίστοφερ Ουόλερ.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Ιντάχο, ο Αμερικανός τραπεζίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που έφτασε στο 9,1% για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Για να μειώσει τον πληθωρισμό, η Fed έχει τονίσει πως θα συνεχίσει με την αύξηση των βασικών επιτοκίων της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και εντείνοντας τις ανησυχίες για ύφεση στην οικονομία.

Το εύρος των επιτοκίων και η ύφεση

Ο Γουόλερ είπε πως τα στοιχεία της οικονομίας «με κάνουν να πιστεύω πως θα χρειαστεί μια αύξηση των επιτοκίων μεγαλύτερη από αυτή του Ιουνίου, από τη στιγμή που ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί όσο γρήγορα θέλαμε».

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο η τράπεζα αύξησε τα βασικά επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994.

Όπως ανέφερε το CNBC, εάν η Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 100 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, θα είναι η μεγαλύτερη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ύφεσης από τις πολιτικές της Fed, ο Ουόλερ είπε πως μπορεί να επιτευχθεί μια «ομαλή προσγείωση» στην οικονομία χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ύφεση σε αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν για πληθωρισμό στις ΗΠΑ: «Απαράδεκτα υψηλός» - Το μήνυμα στην Fed

Τζεντιλόνι: Κάτι παραπάνω από ένα υποθετικό σενάριο η ύφεση - «Κλειδί» η ενεργειακή κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider