Οι ΗΠΑ ζητούν «πάγωμα» στην αποπληρωμή χρέους των φτωχότερων χωρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ ζητούν «πάγωμα» στην αποπληρωμή χρέους των φτωχότερων χωρών
Οι G20 είχαν συμφωνήσει σε «πάγωμα» της αποπληρωμής χρέους των πιο φτωχών κρατών από τον Μάιο του 2020 έως το τέλος του 2021μ αναστέλλοντας πληρωμές ύψους 12,9 δισ. δολαρίων.

Την πρόταση των ΗΠΑ για «πάγωμα» στην αποπληρωμή των χρhttps://www.insider.gr/tags/tzanet-gelenεών των κρατών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία σημείωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γελέν, μιλώντας σε συνέντηση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικών της ομάδας των G20.

Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ επιτέθηκε στη Ρωσία για τον πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως ο αποκλεισμός λιμανιών κα αγροτικών υποδομών από τη Ρωσία έχει προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και στην παραγωγή των τροφίμων επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γέλεν ανέφερε πως οι κυρώσεις των ΗΑΠ στη Ρωσία δεν στοχεύουν τα αγροδιατροφικά εμπορεύματα, όπως τα λιπάσματα και κάλεσε τις χώρες των G20 να φροντίζουν ώστε οι κυρώσεις να μην εμποδίσουν την παράδοση των αγροδιατροφικών προϊόντων προς όσους τα χρειάζονται/.

Ακόμα, η Γέλεν είπε ως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα «πάγωμα» της αποπληρωμής των δημοσίων χρεών για όσες χώρες χρειάζονται ελάφρυνση χρέους, στο πλαίσιο συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει οι G20 στα τέλη του 2022.

Οι G20 είχαν συμφωνήσει σε «πάγωμα» της αποπληρωμής χρέους των πιο φτωχών κρατών από τον Μάιο του 2020 έως το τέλος του 2021μ αναστέλλοντας πληρωμές ύψους 12,9 δισ. δολαρίων, αλλά αρνήθηκαν να επεκτείνουν την παράταση του μέτρου εντός του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πρόβλεψη για πληθωρισμό 7% το 2023

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 1,8% στην Ελλάδα το 2023, σε ύφεση Γερμανία, Ιταλία – Η ΕΕ στο «μάτι» της κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider