Κοντά σε συμφωνία με το ΔΝΤ για τους όρους του προγράμματός της η Αίγυπτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε συμφωνία με το ΔΝΤ για τους όρους του προγράμματός της η Αίγυπτος
Η Αίγυπτος πλησιάζει σε μία συμφωνία σε πρώτο επίπεδο με το ΔΝΤ για τους όρους του προγράμματός της.

Μια συμφωνία σε πρωταρχικό επίπεδο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχετικά με τις συνιστώσες του προγράμματός της, έκλεισε η Αίγυπτος.

Πιο συγκεκριμένα το Κάιρο αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση «πολύ σύντομα» για το ακριβές περιεχόμενο και με παραπάνω λεπτομέρειες, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα και η Τυνησία κατέληξε σε μια προκαταρκτική συμφωνία με το ΔΝΤ για ένα πακέτο διάσωσης 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενδέχεται να οριστικοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Η συμφωνία θεωρείται κρίσιμη για την ενεργοποίηση μηχανισμών στήριξης από άλλες χώρες που ήθελαν πρώτα τη διαβεβαίωση πως θα υπάρξει ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Τυνησία να πραγματοποιεί ρζικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει τα άσχημα οικονομικά της,

«Η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα για τα δημόσια οικονομικά της Τυνησίας και θα της επιτρέψει να δανειστεί από ορισμένους διεθνούς συμμάχους» επεσήμανε ανώτερος Τυνήσιος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η συμφωνία αφορά ένα πακέτο 48 μηνών ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση των αστικών υποδομών και φορολογικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πόλεμος του Πούτιν απειλεί και την «πράσινη» Ευρώπη

Εκβιάζει η Gazprom: Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο εάν μπει πλαφόν στην τιμή

Πληθωριστική λαίλαπα και γεωπολιτικοί κίνδυνοι - Τι απειλεί την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider