Γερμανία - ZEW: Οι οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία - ZEW: Οι οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε σε χαμηλά προ πανδημίας στις -72,2 μονάδες τον Οκτώβριο από -60,5 τον Σεπτέμβριο.

Ήπια βελτίωση εμφάνισε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία τον Οκτώβριο, με την επενδυτική εμπιστοσύνη να παραμένει κοντά σε ιστορικό χαμηλό, και έναν αυξανόμενο αριθμό αναλυτών να εκτιμά ότι μια ύφεση έχει ήδη ξεκινήσει.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW ανήλθε στις -59,2 μονάδες τον Οκτώβριο από -61,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, να έχουν προβλέψει υποχώρηση στις -65 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου οικονομικής έρευνας ZEW, οι οικονομικές προοπτικές για τη Γερμανία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε σε χαμηλά προ πανδημίας στις -72,2 μονάδες τον Οκτώβριο από -60,5 τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για -68.

Η πιθανότητα το πραγματικό ΑΕΠ να μειωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών έχει αυξηθεί σημαντικά, ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach. «Συνολικά, οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώθηκαν ξανά», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία, με φόντο τον αυξανόμενο πληθωρισμό

Ανέκαμψαν για δεύτερο μήνα οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη - Αύξηση 7,9% τον Σεπτέμβριο

JP Morgan: Χαμηλά ο «πήχης» μιας νέας αναβάθμισης της Ελλάδας από τη Standard & Poor's

gazzetta
gazzetta reader insider insider