Tον Ιανουάριο αποφασίζει το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tον Ιανουάριο αποφασίζει το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Για τον Ιανουάριο τοποθέτησε τις αποφάσεις για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Gerry Rice ερωτηθείς σήμερα από την Ουάσιγκτον για τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εξετάσει τη χρηματοοικονομική εμπλοκή του στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης το νωρίτερο τον Ιανουάριο και αφού πρώτα αξιολογήσει τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα αφιχθεί στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής τη Delia Velculescu, που θα εξετάσει την εφαρμογή του δεύτερου σετ των προαπαιτούμενων και σημείωσε πως η αποστολή του ΔΝΤ για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM έχει προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο.

«Η εμπλοκή μας στο πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό θα αποφασισθεί τον Ιανουάριο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί την ιδέα η ελάφρυνση του χρέους να συνοδεύεται μακροπρόθεσμα από συγκεκριμένους όρους και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ο Rice δειξε πως το ΔΝΤ συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση.

«Θέλουμε και τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους αυτή είναι η θέση μας», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τις τιμές στις οποίες έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου είπε πως το ΔΝΤ δεν μετείχε στις διαδικασίες σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση και πως ακόμα εξετάζει τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider