ΗΠΑ: Υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στο PCE για τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στο PCE για τον Μάιο
Είναι ο «αγαπημένος» δείκτης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed)για τη μέτρηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σημαντική αποκλιμάκωση κατέγραψε ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ για τον Μάιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα ο δομικός PCE παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οριακά κάτω από τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, ο γενικός PCE σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,8% από 4,4% τον Απρίλιο την ώρα που οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,8%. Σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,1% έναντι 0,4% τον Απρίλιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο δομικός PCE -εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων- διαμορφώθηκε σε ετήσιο επίπεδο στο 4,6% από 4,7% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,7%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δομικός PCE διαμορφώθηκε στο 0,3% έναντι 0,4% τον Απρίλιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως o PCE είναι ο «αγαπημένος» δείκτης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed)για τη μέτρηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία και παρακολουθείται ώστε να καθορίζεται η πολιτική της Fed σχετικά με τα επιτόκια.

Ο δείκτης προσωπικού εισοδήματος στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% έναντι αύξησης 0,3% τον Απρίλιο.

Ο δείκτης προσωπικών δαπανών αυξήθηκε 0,1% έναντι αύξησης 0,6% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Στο 0,1% «κλείδωσε» η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο

Γερμανία: Σε υψηλά 2 ετών το ποσοστό ανεργίας για τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider