Στην τελική ευθεία για συμφωνία στα κόκκινα δάνεια

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τελική ευθεία για συμφωνία στα κόκκινα δάνεια

Το ραντεβού τους για σήμερα, Πέμπτη το απόγευμα στις 19:00 ανανέωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη καθώς στην τρίωρη συνάντηση που είχαν χθες, και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι δυο πλευρές δεν καταστεί δυνατό να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Το θέμα των κόκκινων δάνειων αναμένεται να μονοπωλήσει και σήμερα τη συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει για την εξαίρεση από τη διαχείριση και την πώληση σε Funds των δάνειων των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι θεσμοί από την πλευρά τους φέρεται να επιμένουν στο να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή.

Μάλιστα η κυβέρνηση αναφορικά με τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων φέρεται να έχει προτείνει στους δανειστές να αντιμετωπίσει το θέμα με την αξιοποίηση του νόμου Δένδια τον οποίο θα βελτιώσει σε ορισμένα σημεία του, σε συνδυασμό και με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι εάν δεν υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες βρέθηκαν πιο ευάλωτες στην κρίση ,με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν βρεθεί στο κόκκινο ,τότε αναμφίβολα πολλές θα είναι αυτές που θα κλείσουν με αποτέλεσμα σημαντικό αριθμό χαμένων θέσεων εργασίας στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider