Γαλλία: Credit negative για την Moody's οι πρόωρες εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Credit negative για την Moody's οι πρόωρες εκλογές
Η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές είναι πιστωτικά αρνητική για την γαλλική οικονομία, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές είναι πιστωτικά αρνητική για τη γαλλική οικονομία, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σε ανακοίνωσή της, η Moody's εξηγεί ότι «αυτές οι πρόωρες εκλογές αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή» και τις περιγράφει ως «πιστωτικά αρνητικές» για την αξιολόγηση Aa2 της χώρας.

Σύμφωνα με τον οίκο, «μία πιθανή πολιτική αστάθεια ενέχει πιστωτικό κίνδυνο, δεδομένης της απαιτητικής δημοσιονομικής κατάστασης που θα κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση», ενώ εκτιμάται ότι οι μέχρι τώρα «σταθερές» προοπτικές για την αξιολόγηση της Γαλλίας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «αρνητικές» εάν το χρέος της επιδεινωθεί περαιτέρω.

Ο οίκος προσθέτει, ότι «έαν εξασθενίσει η προσήλωση της χώρας στη δημοσιονομική εξυγίανση, θα επιδεινωθούν οι πιστωτικές πιέσεις».

Η Moody's υπογραμμίζει ότι το βάρος του χρέους της χώρας που είναι ήδη πάνω από 110% του ΑΕΠ είναι υψηλότερο από άλλες χώρες με παρόμοια αξιολόγηση και παρουσιάζει σχεδόν συνεχή αύξηση από τη δεκαετία του 1970 λόγω των σταθερά μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η S&P Global υποβάθμισε την αξιολόγηση της Γαλλίας, λόγω παρόμοιων ανησυχιών, παράδειγμα το οποίο η Moody's δεν αποκλείει ότι μπορεί να ακολουθήσει.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Ετοιμάζει δασμούς για τα ηλεκτροκίνητα από την Κίνα που μπορεί να φτάσουν το 30%

Βρετανία: Σε υψηλό 2,5 ετών η ανεργία

Atos: Μεγάλη πτώση για τη μετοχή - Επέλεξε να διασωθεί από την Onepoint

gazzetta
gazzetta reader insider insider