Βρετανία: Στο 2% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο - Στον στόχο της BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στο 2% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο - Στον στόχο της BoE
Το ύψος του παραμένει σύμφωνο με τον στόχο που έχει η θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) για να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία ανήλθε στο 2% τον Ιούνιο (όπως και τον Μάιο) με το ύψος του να παραμένει σύμφωνο με τον στόχο που έχει η θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) για να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων.

Οι πιέσεις στις τιμές πάντως ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν άνοδο 1,9%. Παράλληλα, ο «πυρήνας», δηλαδή ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, αποκλιμακώθηκε στο 3,5%, στο ίδιο επίπεδο που καταγράφηκε τον Μάιο.

Ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες — τον οποίο παρακολουθεί στενά η ΒοΕ, δεδομένης της κυριαρχίας του στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και της αντανάκλασης των εγχώριων αυξήσεων των τιμών — παρέμεινε σταθερός στο 5,7% τον Ιούνιο.

Η BoE αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την 1η Αυγούστου με τις αγορές να τιμολογούν με 50% πιθανότητα για την πρώτη μείωση του κόστους δανεισμού εδώ και 4 σχεδόν χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider