Στο 18% τα επιτόκια στη Ρωσία: Νέα αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης - Σε υψηλό 2 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 18% τα επιτόκια στη Ρωσία: Νέα αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης - Σε υψηλό 2 ετών
Κατά 200 μονάδες βάσης αύξησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας το βασικό επιτόκιο στο 18% την Παρασκευή, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό και υπερθέρμανση της οικονομίας, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο και πλέον ετών.

Σε υψηλό 2 και πλέον ετών (σσ: από τον Απρίλιο του 2022) εκτινάχθηκε το βασικό επιτόκιο στη Ρωσία, αγγίζοντας πλέον το 18%, μετά από την αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης στην οποία προχώρησε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα.

Η νέα υψηλή επιτοκιακή αύξηση που συμπαρασύρει ανοδικά το κόστος δανεισμού, αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση της ισχυρής πληθωριστικής λαίλαπας και της υπερθέρμανσης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως από την στιγμή της εισβολής της Μόσχας σε ουκρανικά εδάφη τον Φεβρουάριο του 2022, η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 20%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το 2024 στο 6,5–7,0%, προβλέποντας ότι οι πιέσεις στις τιμές σε ετήσιο επίπεδο θα αποκλιμακωθούν στο 4,0–4,5% το 2025, κοντά στον στόχο του 4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία Τσάνταλης

Κλουκίνας – Λάππας: Στην Βιολέττα Λάππα το 40% της Wonder Nest έναντι 2 εκατ. ευρώ

Ουγγαρία για Ουκρανία: Μας εκβιάζει με τις παραδόσεις πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider