Ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για επιτόκια: Θα ξέρουμε πιο πολλά τον Δεκέμβριο - Ανοιχτές όλες οι επιλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για επιτόκια: Θα ξέρουμε πιο πολλά τον Δεκέμβριο - Ανοιχτές όλες οι επιλογές
Λουίς ντε Γκίντος / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε, αν και οι υπηρεσίες παραμένουν «αδύναμο σημείο» - Τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Την πεποίθησή του πως η ΕΚΤ θα είναι καλύτερα ενημερωμένη για την κατάσταση της οικονομίας και τον πληθωρισμό στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους, που θα λάβει χώρα την 12η Δεκεμβρίου εξέφρασε ο Λουίς ντε Γκίντος, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό παράθυρο για μία νέα κίνηση στο πεδίο των επιτοκίων τον επόμενο μήνα και τη συνάντηση της 17ης Οκτωβρίου.

«Είναι αλήθεια ότι τον Δεκέμβριο, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες από ό,τι τον Οκτώβριο», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, προσθέτοντας πως: «αλλά, ξέρετε, έχουμε αφήσει την πόρτα εντελώς ανοιχτή. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία στην λήψη των αποφάσεών μας και αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των δεδομένων» σύμφωνα με το Bloomberg.

O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε, αν και οι υπηρεσίες παραμένουν «αδύναμο σημείο», επεσήμανε ο κ. ντε Γκίντος, συμπληρώνοντας πως αυτό οφείλεται στο ότι «η δυναμική των μισθών είναι αρκετά ανεβασμένη».

«Υπάρχει κάποια συγκράτηση τώρα, αλλά οι μισθοί και οι αποδοχές ανά εργαζόμενο αυξάνονται με ρυθμό άνω του 4%» εξήγησε, ενώ τόνισε ότι «τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για τον πληθωρισμό αναμένεται να φαίνονται πολύ θετικά» όμως το τελευταίο τρίμηνο του έτους προέβλεψε πως θα υπάρξει νέα ελαφρά κλιμάκωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Απώλειες εν αναμονή rebalancing και triple witching

Πράσινο φως ΕΕ για να σπάσει το «μαξιλάρι» διαθεσίμων των μνημονίων - Κλείδωσε για 9/12 η ετήσια αποστολή των θεσμών

Υποδομές – ΤΕΕ: Μέσω Metlen, ΟΤΕ, Globiled «έξυπνοι» δρόμοι Περιφερειών και πρότυπες διαβάσεις σχολείων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider