Διάψευδεται κόντρα με τους θεσμούς για τις πωλήσεις κόκκινων δανείων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διάψευδεται κόντρα με τους θεσμούς για τις πωλήσεις κόκκινων δανείων

Διαψεύδουν κύκλοι της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας πως στις σημερινές συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επικράτησε ένταση στη συζήτηση για το θέμα της νομοθεσίας που διέπει τις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων σε funds.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που αποδίδονται στο υπουργείο Οικονομίας υποστήριζαν πως στις σημερινές συζητήσεις για τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών φέρονται να ζήτησαν την αλλαγή του πλαισίου για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε funds και σε εταιρείες διαχείρισης, κάτι που κατά τους συντάκτες των δημοσιευμάτων προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης που αρνήθηκε οποιαδήποτε αλλαγή στο νόμο.

Το insider.gr ζήτησε διευκρινίσεις για το ζήτημα και αρμοδίως πληροφορήθηκε πως στη εν λόγω συζήτηση τέθηκαν ζητήματα νομοτεχνικών βελτιώσεων τυπικής φύσης που προέρχονται κυρίως ως παρατηρήσεις από δικηγόρους που εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου.

Ακόμη, ξεκαθαρίσθηκε πως δεν υπήρχε σε καμία στιγμή ένταση και πως σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί το περιεχόμενο των σχετικών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider