Στα μέσα Νοεμβρίου «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τις συντάξεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στα μέσα Νοεμβρίου «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τις συντάξεις
Γερμανοί και Φινλανδοί ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euro Working Group, ότι η μη περικοπή των συντάξεων θα απαιτήσει κοινοβουλευτικές εγκρίσεις.

Λίγες εκκρεμότητες απομένουν σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019, όπως αναφέρουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινού Euro Working Group.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από έλληνες ανταποκριτές ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση του EWG, Γερμανοί και Φινλανδοί ανέφεραν ότι η μη περικοπή των συντάξεων θα απαιτήσει κοινοβουλευτικές εγκρίσεις και πως ήταν επιφυλακτικοί ευρύτερα για το ζήτημα αυτό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανοιχτά αρνητικός στο ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων ήταν ο εκπρόσωπος της Σλοβακίας.

Πάντως πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών περιέγραψαν με διαφορετικό τρόπο το περιεχόμενο της συζήτησης.

Όπως είπαν, εξετάστηκε αναλυτικά ο προϋπολογισμός του 2019 και επιλύθηκαν πολλά από τα ανοικτά ζητήματα και πλέον απομένουν λίγες εκκρεμότητες οι οποίες θα διευθετηθούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Κατά τις ίδιες πηγές ο ελληνικός προϋπολογισμός δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider