Διαψεύδει τα περί «Δώρου Πάσχα η κυβέρνηση, μέχρι νεωτέρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύδει τα περί «Δώρου Πάσχα η κυβέρνηση, μέχρι νεωτέρας

«Δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για «δώρο Πάσχα» και δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης» επαναλαμβάνουν από χθες κυβερνητικές πηγές ακυρώνοντας τα σενάρια που ήθελαν το Μαξίμου να σχεδιάζει την καταβολή ενός πασχαλινού επιδόματος προς τους συνταξιούχους.

Είναι γεγονός πως το θέμα που τροφοδοτήθηκε κυρίως από μία τουλάχιστον αμφίσημη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου προκάλεσε αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην κρύβει την ενόχλησή του και την κυβέρνηση να διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τους υπαινιγμούς του υφυπουργού.

Αυτό ωστόσο που δεν έχει γίνει (ακόμη τουλάχιστον) σαφές είναι το εάν η κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια, επειδή ακριβώς δεν υπήρχε καν στις προθέσεις της η παροχή ενός επιδόματος για το Πάσχα ή γιατί θεώρησε ότι ήταν άκαιρη και ιδιαιτέρως πρώιμη η ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος που προκαλεί και προσδοκίες σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Κι αυτό διότι θα ήταν οξύμωρο την ώρα που έχει ανοιχτά μπροστά της δύο μείζονα θέματα, όπως αυτό της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και εκείνο της ρύθμισης για τις 120 δόσεις με τα οποία προτίθεται να έρθει ακόμη και σε σύγκρουση με τους θεσμούς, να ανοίξει κι ένα τρίτο ζήτημα το οποίο μάλιστα προϋποθέτει και την ύπαρξη χρημάτων για να υλοποιηθεί. Επομένως δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό εάν η κυβέρνηση διαψεύδει κάτι επειδή δεν υπήρξε ποτέ στον σχεδιασμό της ή επειδή με τις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος ήρθε να επιβεβαιώσει μία φημολογία «καίγοντας» επικοινωνιακά έναν σχεδιασμό που ήταν ακόμη στα σκαριά και ήταν προφανώς και αμφίβολο εάν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με βάση τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να συζήτησε το θέμα και κατά την χθεσινή επίσκεψή του το μεσημέρι στο Μαξίμου όπου βρέθηκε με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, διερωτώμενος για ποιον λόγο ο κ. Πετρόπουλος μπορεί να προέβη σε τέτοια δήλωση.

Ως προς το θέμα του διάδοχου νομικού πλαισίου στον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη η κυβέρνηση συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους των θεσμών και ευελπιστεί πως μέχρι την ψήφισή του θα έρθει σε συμφωνία στο πλαίσιο της πρότασης στην οποία κατέληξε με τους τραπεζίτες.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider