ΣΥΡΙΖΑ: Φουλάρουν τις μηχανές για την εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Φουλάρουν τις μηχανές για την εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι
Οριστικοποιείται το οργανωτικό σχήμα της συμμαχίας «προοδευτικών δυνάμεων» υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την πρώτη, «ιστορική» επίσκεψη του πρωθυπουργού και μεγάλης αποστολής υπουργών και επιχειρηματιών στη Βόρεια Μακεδονία να ολοκληρώνεται, το ενδιαφέρον στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετατοπίζεται πλέον στην πανελλαδική συνάντηση που θα λάβει χώρα το Σάββατο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου για τη σχηματοποίηση του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» που θα εμφανιστεί στις ευρωεκλογές

Προς τούτο, σήμερα το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής που θα είναι, όμως, υποψήφιος ευρωβουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, ο συντονιστής των Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) που αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, Θοδωρής Δουλουμπέκης, η πρώην Οργανωτική Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ που επίσης αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, Τάνια Καραγιάννη, και ο εκπρόσωπος της κίνησης «Γέφυρα», καθηγητής Αντώνης Λιάκος, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου ενόψει της εκδήλωσης του Σαββάτου. Ακόμα, αναμένεται να μιλήσουν προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και εκπρόσωπου μικρότερων πρωτοβουλιών και κινήσεων που συμπαρατάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως η Χάρτα 19, του πρώην στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Λάμπρου Ρώσση, η Κοινωνική Συμφωνία, η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών και το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα.

Πρακτικά, το Σάββατο αναμένεται ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τοποθετήσεις προσωπικοτήτων και εκπροσώπων κινήσεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με την κατεύθυνση να είναι η διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου, με αφετηρία τις ευρωεκλογές, ενώ το μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων θα αποκτήσει και μεγαλύτερη οργανωτική συνοχή. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να εξαγγελθεί μια πολυμελής «Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα» που θα απαρτίζεται από στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ανωτέρων κινήσεων, από την οποία, ακολούθως, θα προκύψει ένα Συντονιστικό Όργανο με καίριο ρόλο στον δρόμο προς την ευρωκάλπη. Κομβικό ρόλο, φυσικά, στις διεργασίες, πέραν του Μαξίμου, θα έχει και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επιβλέπει τις οργανωτικές διεργασίες και προετοιμασίες, ενώ έχει χειριστεί και ένα μεγάλο μέρος της στελέχωσης του ευρωψηφοδελτίου.

Αυτή είναι, δε, και η τελευταία εκκρεμότητα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα 25 υποψηφίων, με την Μυρσίνη Λοϊζου να αποσύρεται μετά τον σάλο που ξέσπασε με τη γνωστή υπόθεση της σύνταξης της θανούσης μητέρας της. Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει να ανακοινωθούν ακόμα 18 ονόματα υποψηφίων, ενώ στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν, γενικά, αρκετά άτομα με κεντροαριστερό αποτύπωμα, τόσο από τη «Γέφυρα» (π.χ. από αυτή προέρχεται η Άννα Τσάτσου-Παπαδημητρίου, ενώ τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμμετοχή της Μαρίας Ρεπούση), όσο και από άλλες κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Ο κ. Τσίπρας, δε, φέρεται να προκρίνει και τη συμμετοχή ενός ακόμα δυνατού ονόματος από το υπουργικό συμβούλιο, πέραν της Έλενας Κουντουρά, η οποία θα παραιτηθεί από το υπουργείο Τουρισμού, όχι όμως και από τη βουλευτική της ιδιότητα.

Ο ακριβής χρόνος των ανακοινώσεων του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστος, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει ως το Σάββατο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider