Στο στόχαστρο του ΚΙΝΑΛ ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο του ΚΙΝΑΛ ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ
Η διάθεση των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη ήταν ιδιαίτερα ειρωνική.

Με έντονα σκωπτική διάθεση αντιμετωπίζουν στο Κίνημα Αλλαγής την πολυδιαφημιζόμενη «διεύρυνση» του κυβερνώντος κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που κατέληξε στην ένταξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σχετική του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η διάθεση των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη ήταν ιδιαίτερα ειρωνική, όπως όλο το τελευταίο διάστημα που ανακοινώνονται προσχωρήσεις στελεχών που είχαν περάσει από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επαναλαμβάνουν πως όσο η διεύρυνση που επιχειρεί η Κουμουνδούρου αφορά πολιτευτές «που δεν έχουν ποτέ εκλεγεί με σταυρό» ή απόμαχους της πολιτικής, τότε «το αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης». Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η προοδευτική συμμαχία είναι ένας «φερετζές» πίσω από τον οποίο κρύβει τις «συμμαχίες με τους ακροδεξιούς».

Απαντώντας αργά χθες βράδυ στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, το Κίνημα Αλλαγής, σημείωνε πως «Επιστρατεύει γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες. Είναι σε πανικό και απελπισία. Πολύ αργά. Η αυλαία μιας αποτυχημένης προσπάθειας έπεσε. Οι εκλογές έρχονται».

Στο Κίνημα Αλλαγής εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η τάση επαναπατρισμού ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις στελεχών και στις πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος, επιβεβαιώνουν τα ενθαρρυντικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση πάνω από τη Χρυσή Αυγή αλλά και το ΚΚΕ στις περισσότερες μετρήσεις. Και όπως λένε, η θέση της κυρίας Γεννηματά όπως επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο, για ισχυρή και αυτόνομη πορεία του κόμματος στις εκλογές, μπορεί να πείσει ένα μεγάλο κομμάτι των παραδοσιακών κεντρώων ψηφοφόρων να επανακάμψει στο Κίνημα Αλλαγής, ως μια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης, με προϋπόθεση ότι το κόμμα θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή την επομένη των εκλογών.

Είναι μια στρατηγική με την οποία το ΚΙΝΑΛ θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, με πρόθεση να δηλώσει την προοπτική διακυβέρνησης, επάνω στο επεξεργασμένο σχέδιο «Ελλάδα» και όχι να λειτουργήσει ως ένα πιθανό συμπλήρωμα στην προοπτική εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Το σύνθημα στο οποίο θα επιμείνουν είναι το «ναι στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην δεξιά παλινόρθωση» και με αυτό θα πορευτούν μέχρι τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για το τελικό σκόρ των ευρωεκλογών, με τον Γιώργο Καμίνη, στη συνέντευξή του στο Reader.gr να μιλά για πιθανότητα εκλογής μέχρι και τεσσάρων ευρωβουλευτών, κάτι που βέβαια προϋποθέτει διψήφιο ποσοστό για το Κίνημα Αλλαγής. Στο εσωκομματικό πεδίο, εκφράζεται ικανοποίηση για την εκλογή των νέων στελεχών στις δυο πρώτες θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής (Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης), ενώ η κυρία Γεννηματά αναμένεται να προτείνει εκ νέου τον κ. Χριστοδουλάκη για τη θέση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ στην εκλογή που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20-21 Απριλίου, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά το Συνέδριο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider