Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν τα επιδόματα - Στα 750 ευρώ ο κατώτατος μισθός σε 2 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν τα επιδόματα - Στα 750 ευρώ ο κατώτατος μισθός σε 2 χρόνια
Μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020 ο κ. Μητσοτάκης.

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του Star.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος όπως δήλωσε κ. Μητσοτάκης ενώ, παράλληλα αποκάλυψε ότι τελευταίος στη λίστα θα είναι ο Κωνσταντίνος Μακρουλάκης (ηθοποιός και σκηνοθέτης).

«Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος. Είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας. Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε .

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τάχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ, ανέφερε στο Star. Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020. «Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%» δήλωσε στο Star.

Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ, τονίζοντας πως υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών, χωρίς να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider