Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον.

Στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στην Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών, κυριάρχησαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ενόψει και της άτυπης συνόδου στο Ελσίνκι και παρουσιάστηκε, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, όπου κάτω από τον απόλυτο έλεγχο παρατηρούνται ροές τον τελευταίο καιρό.

Σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι συνεχής σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον. Το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης και της ασφάλειας θα τύχει της καλύτερης δυνατής διαχείρισης», τόνισε επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

«Με τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί είναι βέβαιο ότι -και με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης- η διαχείριση στο μέλλον θα είναι πιο αποτελεσματική. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κόντα της είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη.

«Θέλω να πιστεύω ότι με καλή βούληση και θετική προδιάθεση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σύσκεψη έκανε έκκληση για περισσότερη και ουσιαστικότερη αλληλεγγύη από την Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μας δώσει τη δυνατότητα και ως Ελλάδα να καταγράψουμε με σαφήνεια τα αιτήματα που έχουμε προς την ευρωπαϊκή πλευρά. Ζητάμε περισσότερη, ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη. Και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ήδη έχω επεξεργαστεί και θα καταθέσω ένα βασικό σχέδιο στρατηγικής που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα», επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider