Στο… τραπέζι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο… τραπέζι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
Η σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα.

Με την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου, ξεκινάει επί της ουσίας η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα του στην κοινωνία.

Μπορεί φυσικά η συζήτηση «τυπικά» να ξεκινάει σήμερα, όμως από την επομένη κιόλας των εκλογών έχουν γίνει γνωστές οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα προς το μέλλον. Απόψεις που αναμένεται να συγκρουστούν και σήμερα, αν και ο Αλέξης Τσίπρας είναι φανερό πως δεν θέλει η διαδικασία να ξεκινήσει με το… αριστερό κι έχει στείλει ήδη το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ζητώντας να σταματήσει η εσωστρέφεια.

Άλλωστε πρόκειται για μία περίοδο που πρέπει να γίνουν πολλά και τα οποία ουσιαστικά θα διαμορφώσουν το παρόν και το μέλλον του κόμματος, εδραιώνοντάς το ως το βασικό και κυρίαρχο πόλο του κεντροαριστερού χώρου.

Η πολιτική γραμματεία δεν έχει δηλαδή να ασχοληθεί μόνο με τα ιδεολογικά ζητήματα που έχουν τεθεί προς συζήτηση από μερίδα στελεχών, αλλά να προετοιμάσει το έδαφος για την κεντρική επιτροπή, για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την εγγραφή μελών και φυσικά το μεγάλο συνέδριο που αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη του Ιανουάριου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει να παρουσιάσει και μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, αφού αρκετά στελέχη του σημειώνουν πως όσο στην Κουμουνδούρου ασχολούνται με τα εσωτερικά τους θέματα «η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποδομήσει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικούς τομείς όπως είναι τα εργασιακά και η οικονομία».

Αυτοί οι δύο τομείς αναμένεται να είναι άλλωστε κι εκείνοι στους οποίους θα δώσει τη μεγαλύτερη έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, τομείς στους οποίους κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να έχουν τελείως διαφορετική πολιτική προσέγγιση.

Η σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας λοιπόν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα, σχετικά με το ποια άποψη από αυτές που εκφράζονται εσωτερικά θα είναι κι αυτή που θα επικρατήσει.

Και είναι δεδομένο πως θα ζητήσει από όλα τα μέλη να συστρατευτούν μαζί του, ώστε να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος μέχρι το Συνέδριο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider