Μητσοτάκης: «Στοίχημα» για γόνιμη ανάπτυξη το νέο ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: «Στοίχημα» για γόνιμη ανάπτυξη το νέο ΕΣΠΑ
«Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027»: Το νέο ΕΣΠΑ μεγάλο στοίχημα για γόνιμη ανάπτυξη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημαντικό ρόλο της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής αλλά και τη σπουδαιότητα εκπόνησης εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που απηύθυνε στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο ΕΣΠΑ μεγάλο στοίχημα για τη γόνιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι αν και είναι θετικός ο απολογισμός, δεν έλειψαν τα τελευταία χρόνια κρούσματα επιπόλαιης και κοντόφθαλμης αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών πόρων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με κάθε τρόπο τη σημασία εκπόνησης ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, που θα αποτελέσει τη βάση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και ανέλυσε τις διαστάσεις και τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Στο 32,7% ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Στο 32,7% έφθασε το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος - Δεκέμβριος 2019, το ποσοστό δαπανών αυξήθηκε κατά 8%, επίδοση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αύξηση που είχε σημειωθεί κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της 31/12/2019, οι συνολικές πληρωμές των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αντιστοιχούν σε ποσοστό 32,7% της συνολικής διαθέσιμης Δημόσιας Δαπάνης (35,8% συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider