Επέστρεψε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis το πρωί της Δευτέρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis το πρωί της Δευτέρας
Συντηρεί το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 17/8.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει και πάλι το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis», με τον ελληνικό Στόλο να παρακολουθεί κάθε του κίνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, το τουρκικό σκάφος φαίνεται ότι πλέει το πρωί της Δευτέρας νοτίως του Καστελλόριζου με κατεύθυνση νοτιοδυτική και με ταχύτητα 4-5 κόμβων, με τους Τούρκους να επιμένουν να διατηρούν το κλίμα έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από αναλυτές, το «Oruc Reis» δεν πραγματοποιεί καμία απολύτως έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το μόνο που επιχειρεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Όπως έχει πολλάκις επισημανθεί από τις ελληνικές Αρχές, τα ελληνικά πολεμικά πλοία μπορούν να πιστοποιήσουν μέσω των οργάνων τους αν γίνονται σεισμικές εργασίες και ότι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να διεξάγουν έρευνες τότε τα δικά μας πλοία θα προχωρήσουν σε αποτρεπτικές κινήσεις.

Η επιστροφή του τουρκικού πλοίου εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας γίνεται μόλις λίγες ώρες μετά απο την συνάντηση Πομπέο - Τσαβούσογλου και το μήνυμα του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανάγκη να υπάρξει εκτόνωση της έντασης στην περιοχή της ανατολικές Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider