Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για lockdown αύριο στις 12:00

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για lockdown αύριο στις 12:00
Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί lockdown στην Αττική, όμως η απόφαση είναι για καθολικό lockdown. Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο, Πέμπτη στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου . Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί lockdown στην Αττική αρχής γενομένης από την Παρασκευή. Φαίνεται όμως πως η απόφαση είναι για καθολικό lockdown. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί για να ανακοπεί η πανδημία. Σημείωναν ακόμα πως παρατηρείται σημαντική πίεση στο σύστημα Υγείας της χώρας και πως όπως και στο πρώτο κύμα, «δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται». Η κατάσταση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται καθημερινά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει «κλειδώσει» και το κλείσιμο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Λυκείων και Γυμνασίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων 2.646 εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider