Προσφυγική κρίση στην Ουκρανία: 350.000 πολίτες έχουν φτάσει στην Πολωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσφυγική κρίση στην Ουκρανία: 350.000 πολίτες έχουν φτάσει στην Πολωνία
Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 100.000 Ουκρανοί πέρασαν τα σύνορα λόγω της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Εσωτερικών.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 6η μέρα, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες γίνονται πρόσφυγες και διαφεύγουν στις γειτονικές χώρες λόγω της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, Ματσιέχ Βασίκ, μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανέφερε ότι από την περασμένη Πέμπτη έχουν περάσει στην Πολωνία περίπου 350.000 Ουκρανοί.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων ανέρχεται σε 100.000, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στήριξη για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Εξάλλου, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι θα συζητήσει σήμερα στις Βρυξέλλες τη στήριξη που θα πρέπει να δοθεί στην Ουκρανία προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν», έγραψε στο Twitter o Πιοτρ Μούλερ. «Το θέμα θα είναι η συστηματική στήριξη προς την Ουκρανία στο πλαίσιο της ένταξής της στην ΕΕ».

Με

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Στρατιωτική ενίσχυση με αντιαρματικά οπλικά συστήματα και 2.000 ρουκέτες από τον Καναδά

gazzetta
gazzetta reader insider insider