Ερντογάν: Παραμένουν οι εδαφικές διαφορές μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Παραμένουν οι εδαφικές διαφορές μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας
Στόχος του Τούρκου προέδρου να φέρει σε κοινό τραπέζι διαπραγματεύσεων τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι διαφορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας για εδαφικά ζητήματα παραμένουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από το πέρας της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του NATO στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως οι συζητήσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας σε τεχνικά θέματα έχουν φτάσει σε συμφωνία, αλλά υπάρχει απόσταση για εδαφικά ζητήματα, όπως η Κριμαία.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως στόχος του είναι α φέρει σε κοινό τραπέζι διαπραγματεύσεων τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακόμα, είπε ότι το κείμενο συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξε η Σύνοδος του NATO δεν πρέπει να θεωρείται απειλητικό για τη Ρωσία ή οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

Επιπλέον, ο Ερντογάν τόνισε στους ομολόγους τους ότι πρέπει να σταματήσει το εμπάργκο στον αμυντικό τομέα της Τουρκίας, που ισχύει από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων, το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νέος νόμος προβλέπει ποινές έως 12 χρόνια κάθειρξης για «συνεργασία» με τη Ρωσία

Ο ΟΗΕ αξιώνει από τη Ρωσία τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider