Βρετανία: Ο Σούνακ εγκαταλείπει τον στόχο περικοπής 91.000 δημοσίων υπαλλήλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Σούνακ εγκαταλείπει τον στόχο περικοπής 91.000 δημοσίων υπαλλήλων
Στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, εγκατέλειψε τον στόχο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά το 1/5 επί του αριθμού που βρίσκονται σήμερα, ή κατά 91.000 λιγότερες θέσεις εργασίας, στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το Press Association, σε μήνυμα του προς τους δημοσίους υπαλλήλους της Βρετανίας ο Σούνακ ανέφερε πως θα ζητήσει -από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ- τη βελτίωση στην απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορισμένα τμήματα του Δημοσίου της χώρας.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός σημείωσε σε επιστολή τους προς τους δημοσίους υπαλλήλους πως «μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων έχουν το μέγιστο δυνατό βαθμό αξιοποίησης. Δεν πιστεύω πως οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν ο σωστός τρόπος για το επιτύχουμε. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ θα ζητήσουν από κάθε κυβερνητικό τομέα να εξετάσει τους κατάλληλους τρόπους ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πιο αποδοτικά τα χρήματα των φορολογουμένων μακροπρόθεσμα».

Η απόφαση του Σούνακ έρχεται καθώς το Λονδίνο προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και να αυξήσει τη φορολογία, εν μέσω μια «μαύρης τρύπας» 50 δισ. στερλινών στα δημοσιονομικά της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Έντονη κριτική δέχεται η ΥΠΕΣ για τα σχόλια περί «εισβολής» των αιτούντων άσυλο στη χώρα

Φαν των κρυπτονομισμάτων ο Σούνακ – Ήρθε η ώρα του Britcoin;

gazzetta
gazzetta reader insider insider