WSJ: H Κίνα βοηθά το Ιράν να στέλνει drones στη Ρωσία για τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: H Κίνα βοηθά το Ιράν να στέλνει drones στη Ρωσία για τον πόλεμο
Το εύρημα δείχνει πόσο γρήγορα το Ιράν μπορεί να κατασκευάσει και να στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία.

Η Κίνα έχει συμμετάσχει στις προσπάθειες του Ιράν για την αποστολή drones στη Ρωσία που βοηθούν τη Μόσχα στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, αναφέφρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, αποκάλυψη δείχνει ότι η Κίνα συνέχισε να στέλνει στο Ιράν τα δομικά στοιχεία για το πρόγραμμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της, παρά την αυξανόμενη πίεση των ΗΠΑ να αποκόψουν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Και δείχνει το πόσο γρήγορα το Ιράν είναι σε θέση να βοηθήσει τη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία, καθώς χρειάστηκε μόλις τρεις μήνες για να κατασκευάσει και να προμηθεύσει τη Μόσχα με όπλα που έχουν τρομοκρατήσει τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ένα ιρανικό drone που καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις τον Απρίλιο περιείχε έναν μετατροπέα τάσης που φαίνεται ότι κατασκευάστηκε στην Κίνα στα μέσα Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που ένα εξάρτημα που κατασκευάστηκε το 2023 βρέθηκε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από ερευνητές της Conflict Armament Research, μιας ομάδας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που παρακολουθεί τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού όπλων.

Το εύρημα δείχνει πόσο γρήγορα το Ιράν μπορεί να κατασκευάσει και να στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία. Το κινεζικό εξάρτημα κατασκευάστηκε τον Ιανουάριο, στάλθηκε στο Ιράν, εγκαταστάθηκε και στη συνέχεια στάλθηκε στη Ρωσία και χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Ουκρανίας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό Su-25 στην περιοχή της Χερσώνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider