Γ. Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση απέκρυψε τις πραγματικές προγραμματικές της θέσεις, που σήμερα ξεδιπλώνονται με άδικα φορολογικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση απέκρυψε τις πραγματικές προγραμματικές της θέσεις, που σήμερα ξεδιπλώνονται με άδικα φορολογικά μέτρα
«Η κυβέρνηση οδηγεί τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας της χώρας στα λουκέτα και στη φτωχοποίηση, τόσο για τους αυτοαπασχολούμενους, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένα λειτουργικά κόστη, ενώ έχουν αποκλειστεί από κάθε δυνατότητα ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

«Η κυβέρνηση οδηγεί τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας της χώρας στα λουκέτα και στη φτωχοποίηση, τόσο για τους αυτοαπασχολούμενους, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένα λειτουργικά κόστη, ενώ έχουν αποκλειστεί από κάθε δυνατότητα ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο βουλευτής προειδοποίησε ότι το νέο πλαίσιο φορολόγησης δημιουργεί αντικίνητρα στη φορολογική συμμόρφωση και τελικώς «αυτοί που φοροδιαφεύγουν, θα πληρώνουν τα 1.400 ευρώ για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και θα συνεχίσουν να το κάνουν». Ανέφερε επίσης, ότι η εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος θα οδηγήσει σε χιλιάδες λουκέτα μέχρι το καλοκαίρι του 2024, και ότι θα επηρεάσει και τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που τα έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση, είπε ο Γιώργος Γαβρήλος, απέκρυψε από τον ελληνικό λαό τις πραγματικές προγραμματικές της θέσεις, που σήμερα ξεδιπλώνονται με οριζόντια άδικα φορολογικά μέτρα, για να ακολουθήσουν σε λίγες μέρες και οι παρεμβάσεις της στο ασφαλιστικό.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και να καταργήσει στο σύνολό του το τέλος επιτηδεύματος. Κατήγγειλε δε, πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εισάγει οριζόντια φορολόγηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, με διάταξη στο νομοσχέδιο (σ.σ.άρθρο 50) μειώνεται κατά 50% ο φόρος πώλησης εισηγμένων μετοχών, από 2% σε 1%, που σημαίνει απώλεια εσόδων 21 εκατομμύρια ευρώ. Μειώνεται επίσης κατά 60% ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου (σ.σ. άρθρο 49) από 0,5% σε 0,2%, που σημαίνει απώλεια εσόδων 22 εκατομμύρια ευρώ. «Ποιους εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση; Μόνο κάποιους ισχυρούς δικούς σας φίλους, εις βάρος των πολλών του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των ελεύθερων επαγγελματιών, που αυτή τη στιγμή προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χ. Θεοχάρης σε αντιπολίτευση: Σταματήστε να είστε πολιτικοί αβανταδόροι της φοροδιαφυγής - Η κοινωνία συμφωνεί με τα μέτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider