Επιμένει ο Πολάκης: Δεν παίρνω λέξη πίσω - Συρεγγέλα: Να υψώσουμε φωνή απέναντι στο «βούλωστο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ο Πολάκης: Δεν παίρνω λέξη πίσω - Συρεγγέλα: Να υψώσουμε φωνή απέναντι στο «βούλωστο»
Αμετανόητος ο Πολάκης μετά το «βούλωστο» στη Συρεγγέλα, «δεν παίρνω λέξη πίσω» – Να υψώσουμε όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο «βούλωστο»  ζητά η κα Συρεγγέλα.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω» αναφέρει σε νέα ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ενώ η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα καλεί «όλες τις συναδέλφισσές μου στη Βουλή να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο ‘’βούλωστο’’», μετά την σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν στον τηλεοπτικό αέρα.

«Μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης»

Για τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις, ο κ. Πολάκης σχολίασε: «Αφήστε κατά μέρος τις μπούρδες περί ‘’σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα’’ και ζητήστε ταπεινή συγγνώμη του τύπου "συγγνώμη, έσφαλα δεν θα επαναληφθεί" για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας! Άντε μπράβο».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες σε μια βουλευτή που δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ, μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικής της ΝΔ με τους ανασφάλιστους! Ούτε λέξη πίσω, θα σας πληρώνουμε με το αντίτιμο που αξίζει στην ανάλγητη πολιτική σας».

Συρεγγέλα: Να υψώσουμε όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο «βούλωστο»

Στην πρώτη της αντίδραση, η κυρία Συρεγγέλα ανακοίνωσε για την λεκτική επίθεση που δέχτηκε: «Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”!».

«Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια» συμπλήρωσε.

«Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”» επεσήμανε.

«Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους» κατέληξε.

«Να κάνεις καμιά δουλειά - Βουλώστε το επιτέλους»

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, ο κ Πολάκης μιλώντας τηλεφωνικώς στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» στο Attica TV, κατήγγειλε ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. «Μη μιλάς πάνω μου», επαναλάμβανε σε έντονο τόνο αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς την κ. Συρεγγέλα, χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε ο ίδιος με ποιον μιλάει.

Στη συνέχεια η Μαρία Συρεγγέλα αποκάλεσε ψεύτη τον Παύλο Πολάκη σχετικά με την καταγγελία στην οποία προέβη και όταν ο δεύτερος έμαθε με ποια μιλούσε είπε: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε». «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.

«Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο, να σιωπήσετε και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!», συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης. Στην ερώτηση της Μαρίας Συρεγγέλα σχετικά με το αν υπάρχει η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζαχαράκη για Πολάκη: Πρόσβαλε με χυδαιότητα κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά

Γεωργιάδης: Τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ανασφάλιστων

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση επιταχύνει σε τομείς της καθημερινότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider