Η ΔHΣY ανοίγει τον φάκελο «κόκκινα δάνεια»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΔHΣY ανοίγει τον φάκελο «κόκκινα δάνεια»

Ημερίδα για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών κι επαγγελματικών δανείων, διοργανώνει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Bουλή.

Παρέμβαση θα κάνει και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που αναμένεται να προτείνει λύσεις για ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ενώ για το θέμα θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε μια προσπάθεια να ομογενοποιήσουν τα μηνύματα που εκπέμπουν τα τέσσερα κόμματα που μετέχουν στο ευρύτερο σχήμα.

Παρέμβαση θα κάνει και ο Φίλιππος Σαχινίδης που διετέλεσε Υπουργός οικονομικών και ανήκει στο ΚΙΔΗΣΟ αλλά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος που είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αναλύσει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο “Ελλάδα” που αφορά στις αναπτυξιακές προτάσεις του κόμματος για τη χώρα. Αυτό το σχέδιο ανέπτυξε χθες η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Θεσσαλονίκη και στο Βελλίδειο, κάνοντας τον πρώτο σταθμό ουσιαστικά των περιοδειών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έχει χαρακτήρα προσυνεδριακού διαλόγου. Χθες η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό σοκ», με αναστροφή του παραγωγικού μοντέλου, από το κράτος-επιχειρηματία στον πολίτη-παραγωγό-δημιουργό και υποστήριξε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία, μεταξύ κράτους, κοινωνίας και αγοράς, ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο.

Αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την ακατάλληλη και κατηγορώντας την για ανικανότητα και τυχοδιωκτισμό, αλλά και της ΝΔ, ενώ κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν μαζικά στο επικείμενο συνέδριο. Επανέλαβε επίσης ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές και θα συμφωνήσει με όλες τις εξεταστικές, για λόγους αρχής, όπως είπε.

Την ίδια στιγμή έκανε επίθεση και στη ΝΔ κάνοντας λόγο για ευθύνες της δεξιάς «για την καταστροφική για την οικονομία περίοδο 2004-2009» και επισήμανε ότι τη λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι «η παλινόρθωση της Δεξιάς». «Αλήθεια, πότε έκανε η ΝΔ τη δική της αυτοκριτική; Πότε ανέλαβε τις ευθύνες της για τη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων; Ποτέ. Πότε στάθηκε απέναντι στον καθρέφτη να αναμετρηθεί με το μοντέλο του συγκεντρωτισμού και του παλαιοκομματισμού που η ίδια εξέθρεψε; Ποτέ», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider