Πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση ενός pet friendly σπιτιού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση ενός pet friendly σπιτιού
Έχεις βρει το καινούριο σου σπίτι, το έχεις επιπλώσει και διακοσμήσει όπως ήθελες και νιώθεις πανέτοιμος/η να μετακομίσεις μέσα, μαζί με το τετράποδο φιλαράκι σου! Είσαι όμως τόσο έτοιμος/η όσο νομίζεις;

Έχεις βρει το καινούριο σου σπίτι, το έχεις επιπλώσει και διακοσμήσει όπως ήθελες και νιώθεις πανέτοιμος/η να μετακομίσεις μέσα, μαζί με το τετράποδο φιλαράκι σου! Είσαι όμως τόσο έτοιμος/η όσο νομίζεις; Αν έχεις μακροχρόνια εμπειρία στα κατοικίδια, τότε μάλλον ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάμε.

Αν όχι, αυτές οι πρακτικές συμβουλές από την ομάδα της Phaedrus Living θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το νέο σου σπίτι έτσι ώστε να είναι ασφαλές για το κατοικίδιό σου αλλά και να παραμείνει… αλώβητο από τις ζαβολιές του!

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο χώρος όπου πιθανότατα θα περνάς τον περισσότερο χρόνο μαζί με το φιλαράκι σου. Εκεί θα χαλαρώνετε, θα υποδέχεστε τους φίλους σας, θα φτιάχνετε όμορφες αναμνήσεις μαζί! Για να είναι πιο ξέγνοιαστες όλες αυτές οι στιγμές, καλό είναι να ακολουθήσεις τα πιο κάτω βήματα:

  • Κάλυψε τις πρίζες που δεν χρησιμοποιείς και «κρύψε» τα ηλεκτρικά καλώδια χρησιμοποιώντας καλωδιακά κανάλια.
  • Χρησιμοποίησε καλύμματα για τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σου, για να… μαζεύουν αυτά τους λεκέδες, τις τρίχες και τη φθορά, αντί για τα έπιπλά σου.
  • Τοποθέτησε πολύτιμα αντικείμενα σε σημεία που δεν φτάνει το κατοικίδιό σου, εκτός φυσικά αν το έχεις εκπαιδεύσει καταλλήλως.
  • Αν θα διακοσμήσεις το σαλόνι σου με φυτά εσωτερικού χώρου, βεβαιώσου ότι δεν είναι δηλητηριώδη για τα ζώα.
  • Προσπάθησε να κρατάς το σαλόνι σου συγυρισμένο και καθαρό γενικότερα. Όπως μας εξηγούν οι interior designers της Phaedrus Living, όσο πιο συγυρισμένος και οργανωμένος είναι ένας χώρος, τόσο πιο εύκολο είναι να το αντιληφθείς όταν πάει κάτι λάθος και να το διορθώσεις.

Κουζίνα και μπάνιο

Μπαίνοντας στην κουζίνα, στα μάτια του κατοικίδιού σου ξεδιπλώνεται ένας εκπληκτικός κόσμος, γεμάτος γεύσεις, μυρωδιές, λιχουδιές και άγνωστα αντικείμενα που πρέπει να εξερευνηθούν! Το ίδιο περίπου ισχύει και για το μπάνιο, με τα σαμπουάν, τα καθαριστικά και άλλα – εξίσου άγνωστα – αντικείμενα. Το φιλαράκι σου όμως δεν αντιλαμβάνεται αμέσως τον κίνδυνο από πιθανές δηλητηριάσεις ή ατυχήματα. Μην ξεχνάς ότι πέρα από τα διάφορα καθαριστικά, υπάρχουν και αρκετές «απαγορευμένες» τροφές για τα κατοικίδια, όπως είναι το κρεμμύδι, το σταφύλι, η σοκολάτα κ.ά. Για να προστατέψεις λοιπόν το τετράποδο παιδάκι σου από όλα αυτά, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  • Έχε τα ντουλάπια σου κλειστά όταν δεν τα χρησιμοποιείς. Αν το κατοικίδιο σου επιμένει να… χώνει τη μύτη του παντού, ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει να ανοίξει τα ντουλάπια, ίσως θα πρέπει να τοποθετήσεις ασφάλειες ντουλαπιών – ναι, αυτές που χρησιμοποιούνται όταν ξεκινούν τα βρέφη να εξερευνούν το σπίτι.
  • Βεβαιώσου ότι το φιλαράκι σου δεν έχει πρόσβαση σε τροφές, φάρμακα, καθαριστικά ή άλλα προϊόντα που ενδεχομένως να το βλάψουν.
  • Προσπάθησε να έχεις καλά κλειστούς τους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης.
  • Κράτα το καπάκι της τουαλέτας σου κλειστό, προς αποφυγή… κωμικοτραγικών ατυχημάτων!

Υπνοδωμάτια

Ο εύκολος τρόπος να προστατέψεις τα υπνοδωμάτια από τα… νύχια του κατοικίδιού σου είναι, σύμφωνα με την ομάδα της Phaedrus Living, να κρατάς τις πόρτες τους κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν όμως έχεις ένα φρόνιμο φιλαράκι και θες να το αφήνεις να κυκλοφορεί παντού στο σπίτι ελεύθερα, τότε για περισσότερη ασφάλεια μπορείς να εφαρμόσεις τα εξής:

  • Μην αφήνεις φάρμακα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα στα κομοδίνα, ή οπουδήποτε που μπορεί να τα φτάσει το κατοικίδιό σου.
  • Διαμόρφωσε ένα χώρο στο υπνοδωμάτιό σου ειδικά για την αφεντιά του! Μπορείς, για παράδειγμα, να τοποθετήσεις ένα κρεβατάκι και μερικά παιχνίδια στο πάτωμα, κοντά στο κρεβάτι σου. Σιγά-σιγά, με υπομονή και επιβράβευση, μπορείς να εκπαιδεύσεις το φιλαράκι σου να παραμένει στο δικό του χώρο όταν βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο.
  • Κράτα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα προσωπικά σου αντικείμενα κλειστά στις ντουλάπες.
  • Όπως και στο σαλόνι, κάλυψε αχρησιμοποίητες πρίζες και κρύψε ηλεκτρικά καλώδια.
  • Βεβαιώσου ότι στο πάτωμα δεν υπάρχουν καθόλου κουμπιά, καρφίτσες ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα που μπορούν να βλάψουν το κατοικίδιο σου.

Αυλή / Μπαλκόνι

Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση απ’ όλες! Όπως και να το κάνουμε, είναι πιο εύκολο να προβλέψεις και να ελέγξεις τις συνθήκες μέσα στο σπίτι παρά έξω από το σπίτι. Παρόλα αυτά, τα πιο κάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να είναι και το κατοικίδιο και η αυλή ή το μπαλκόνι σου ασφαλή:

  • Κάνε μια πολύ καλή περίφραξη, από όπου το φιλαράκι σου δεν θα μπορεί να δραπετεύσει.
  • Απόφυγε εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα ή άλλα κηπουρικά προϊόντα που μπορεί να βλάψουν το κατοικίδιο σου.
  • Βεβαιώσου ότι δεν έχεις οποιαδήποτε φυτά που είναι δηλητηριώδη για ζώα.
  • Αν έχεις πισίνα, βεβαιώσου ότι λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή ατυχημάτων.
  • Συμβουλέψου τον κτηνίατρό σου και φρόντισε να είσαι ενήμερος/η για τα εμβόλια που χρειάζεται κατά διαστήματα το τετράποδο φιλαράκι σου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων στην ελληνική αγορά ακινήτων

Κτίσιμο ή αγορά σπιτιού; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider