INSIDE OUT

ΚΙΝΑΛ: Οι εκπρόσωποι, οι μουτζαχεντίν, οι κουμπαριές - Σύριζα: first shot first kill

21-01-2022 | 07:52
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Πριν πιάσω την first shot-first kill κατάσταση στον Συριζα-ΠΣ, μετά την ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα της αλλαγής τρόπου εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ανοίγω λίγο την κουρτίνα πίσω από τις επιλογές Ανδρουλάκη για το κόμμα. Έρχεται και χιονισμένο σαββατοκύριακο αν και όπως έγραψε κι ο Καλλιάνος την Πέμπτη «Η Αττική μπορεί να δώσει από σχεδόν τίποτα έως και πολλά». Ενώ την Τρίτη είχε γράψει «ΑΝ, επαναλαμβάνω, ΑΝ διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κρατώντας δηλαδή ένα μεγάλο ερωτηματικό διότι ακόμη "παίζεται" στο νήμα η κατάσταση και βρισκόμαστε και 3 ημέρες πριν, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής να χιονίζει ακόμη και στο Σύνταγμα. Για τα βόρεια προάστια της Αθήνας δεν το συζητώ, τα χιόνια θα έρθουν πιο νωρίς μέσα στο Σάββατο». Τελοσπάντων, όσοι διαβάσατε τον Καζαμία μου έχετε πλήρη εικόνα και χρόνο για διάβασμα.

Έξυπνη κίνηση

Καταρχήν η τοποθέτηση του Δημήτρη Μάντζιου στην θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Έξυπνη κίνηση. Χαμηλών τόνων, ευγενέστατος, με το πτυχίο της Νομικής στα ουσιαστικά και τυπικά εφόδια. Ο Μάντζιος ήταν ο άνθρωπος που έσβηνε τις πυρκαγιές, τις οποίες άναβε ο εκρηκτικός Κεγκέρογλου στην Βουλή. Αθορύβως ίσως στήριξε Γαπ στα εσωκομματικά με το, (πολιτικό) πιστόλι του Βασίλη στον κρόταφο. Η τοποθέτησή του είναι επίσης ο φερετζές σε ένα απολύτως ‘ανδρουλακικό σχήμα’. Από την στιγμή που είπε το ‘ναι’, θα υπηρετήσει πιστά την ηγεσία, ενώ είναι απολύτως περιχαρακωμένος, για να μην του περάσουν καν σκέψεις για οτιδήποτε, (λέμε τώρα). Αλλά και περιχαρακωμένος να μην ήταν, η προοπτική της θέσης τον οδηγεί πλησιέστερα στα βουλευτικά έδρανα, αφού ενδιαφέρεται να πολιτευτεί.

Ο Αργύρης του Σκανδαλίδη

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Αργύρη, παλαιού στελέχους του Πασοκ στην θέση του Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων έχει σχεδόν συμβολικό χαρακτήρα. Για δύο λόγους: α) είναι γνωστό ότι ο κ. Αργύρης ασχολείται ενεργά με την πετυχημένη μονάδα «Κοτόπουλα Πίνδος» -, και πολύ καλά κάνει μεταξύ μας. β) αποτελεί ‘φερετζέ’ Σκανδαλίδη, με τον οποίο έχει σχέση καρμπόν παλαιόθεν. Ο Σκανδαλίδης, όπως λένε οι διάδρομοι της Χαριλάου Τρικούπη έτρεφε ελπίδες για αντ’ αυτού στην Βουλή. Όμως τελικά τον έφαγε ο αμείλικτος ηλικιακός πήχης του Προέδρου. Πώς θα έστεκε το μήνυμα «η ανανέωση έρχεται» , εάν στην θέση Προέδρου της ΚΟ έμπαινε βουλευτής 35 ετών; Προτιμήθηκε λοιπόν ο Κατρίνης.

Μουτζαχεντίν και κουμπαριές

Αναστασία Σιμητροπούλου

Οι υπόλοιποι πέντε ανήκουν στην περίφημη ομάδα των μουτζαχεντίν Ανδρουλάκη. Η Διευθύντρια του γραφείου του Προέδρου κ. Έλενα Αναστασίου, η υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, Μάρα Κουκουδάκη (καινοτομίες!). Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου και κουμπάρα του Προέδρου, κ. Αναστασία Σιμητροπούλου. Ο Διευθυντής της ΚΟ Θανάσης Γλαβίνας, γιος του παλιού βουλευτή, και συνεργάτης του Νίκου στην ευρωβουλή. Και φυσικά ο Απόστολος Πάνας επικεφαλής της Επιτροπής για την Αυτοοργάνωση του Κινήματος.

Έχει ήδη δώσει χρίσμα

Ξαναγυρίζοντας στην ιδιότητα του Βαγγέλη Αργύρη, οι φίλοι μου του μαντείου της Δωδώνης, μου είπαν ότι ο Ανδρουλάκης έχει ήδη δώσει χρίσμα στους δικούς του υποψηφίους. Φυσικά και δεν περιμένει καμία Επιτροπή Ψηφοδελτίων για να αποφασίσει. Έχει πυρήνες παντού στην χώρα, σε κάθε νομό. Έναν μηχανισμό από την εποχή που ήταν Γραμματέας, που ορκίζεται στ’ όνομά του και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε τρεις πανελλαδικές εκλογικές αναμετρήσεις. Δυο φορές τον έστειλε στην Ευρωβουλή και μια στην Αρχηγία. Το μήνυμά του ‘τρέξτε’ για τις εκλογές, έχει ήδη αποσταλεί. Γιατί η ανανέωση αποτελεί στοίχημα πρωτίστως για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του αύριο.

Μήνας του μέλιτος

Με τον δημοσκοπικό αέρα στα πανιά του, ( η Metron του Στράτου Φαναρά του έδωσε 18,5%, με τη ΝΔ 36%, και τον Συριζα 24,2%), προσεύχεται κάθε μέρα να γίνουν σύντομα οι εθνικές εκλογές για να μην χαθεί το momentum. Την «στιγμή» του, ζήλεψε και ο Αλέξης Τσίπρας. Στην συνέντευξη που έδωσε στο Kontra, εξομολογήθηκε πως ο Ανδρουλάκης περνάει τον μήνα του μέλιτος και πρόσθεσε με νοσταλγία: «όπως κι εγώ όταν εκλέχτηκα στον Συριζα του 3%».

Το θυμούνται κι άλλοι

Το δυστύχημα για τον Αλέξη είναι πως θυμούνται κι άλλοι εκείνη την στιγμή. Εκείνο το μεσημεροαπόγευμα στη Βαλτετσίου, με τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο και τους άλλους συντρόφους από κάτω στον πεζόδρομο. «Σκέφτηκες, μήπως, ότι, αν υπήρχε τότε εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από τη "βάση", ποτέ δεν θα’ χες γίνει Πρόεδρος;» αναρωτήθηκε μια απλή συντρόφισσα που ήταν εκεί όταν έπαιρνε το δαχτυλίδι από τον Αλαβάνο. Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των αλλαγών βρίσκει τον Συριζα σε first shot first kill κατάσταση. Και δεν είναι μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου και όσα είπε στον Κουβαρά του Action24 για την σκευωρία Novartis. Η περόνη τραβήχτηκε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:25

Χάθηκε το «όνειρο» του τρίτου χρυσού μεταλλίου για τον Χούλιο Σέζαρ Λα Κρουζ

19:21

Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

19:16

Γερμανία: Σε μυστικές διαπραγματεύσεις για απελάσεις βίαιων ισλαμιστών

19:00

Ξεφουσκώνει το trade των mega caps τεχνολογίας; - Τι απαντά η Goldman Sachs

18:44

«Ίδρωσε» αλλά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

18:35

Οι γαλλικές αρχές ερευνούν απειλές κατά των Ισραηλινών αθλητών

18:33

Ολυμπιακοί αγώνες: Αποκλείστηκε ο Πέτρος Τσιτσιπάς

18:27

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου τη Δευτέρα

18:13

Ολυμπιακοί αγώνες: Πλήθος αστέρων στην επιστροφή της Μπάιλς

17:52

Αίγυπτος: Aναγκαιότητα στήριξης του Λιβάνου εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με το Ισραήλ

17:32

Τουρκία: «Παραμύθι» χαρακτηρίζει τη «γαλάζια πατρίδα» πρώην πρέσβης και βουλευτής του CHP

17:17

Ολυμπιακοί αγώνες: Στην παράταση γλύτωσε το κάζο η Ισπανία κόντρα στην Κίνα στο μπάσκετ γυναικών

17:12

Με νίκη συνδύασε την πρώτη εμφάνισή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες το Νότιο Σουδάν

17:07

Ολυμπιακοί αγώνες: Η Φεράν-Πρεβό «χρυσή» στο cross country

17:03

Σάκκαρη: Θα δώσω ό,τι έχω για ένα μετάλλιο

17:00

Λιανεμπόριο: Οι δύο λόγοι που εκτοξεύουν την αγορά μεταχειρισμένων ειδών

16:46

Bloomeberg: Η απασχόληση θα αναγκάσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια «σύντομα»

16:34

Περιοριστικά μέτρα στην Αχαΐα για την αποφυγή εξάπλωσης της ζωονόσου της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών

16:10

Ολυμπιακοί αγώνες: Σε επαναληπτικό οι Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

16:02

Νετανιάχου: Εσπευσμένη επιστροφή στο Ισραήλ - Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας

15:48

Ολυμπιακοί αγώνες: Άνετα στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο Χρήστου και Μακρυγιάννης

15:44

Κικίλιας για αντιπυρική περίοδο: Πάμε ημέρα με την ημέρα

15:29

Ολυμπιακοί αγώνες: Συγνώμη των διοργανωτών για τυχών προσβολή Καθολικών και άλλων Χριστιανών

15:13

Ρωμανός: Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας να παραμένει όμηρος του κ. Πολάκη και συνώνυμο του πολακισμού

15:10

Τζιτζικώστας: Εγκρίθηκε αντιπλημμυρικό έργο 6,91 εκατομμυρίων ευρώ για την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

15:05

Θανάσιμος τραυματισμός οδηγού απορριμματιφόρου στον ΧΥΤΑ Φυλής

14:58

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω συντήρησης του οδοστρώματος

14:50

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε τρεις περιφέρειες

14:36

Ολυμπιακοί αγώνες: Πρόκριση με επίδειξη δύναμης για την Σάκκαρη

14:32

Λίβανος: Καλεί τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ