Αραβώσης: Άμεσα ξεκινά το πρόγραμμα αναδάσωσης – 50 εκατ. για την πρόληψη πυρκαγιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αραβώσης: Άμεσα ξεκινά το πρόγραμμα αναδάσωσης – 50 εκατ. για την πρόληψη πυρκαγιών
Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης.

Στην εξέλιξη της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης ύψους 700 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και στις πολιτικές πρόληψη δασικών πυρκαγιών του ΥΠΕΝ αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Αραβώσης σημείωσε ότι ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος για τη φύτευση 30 εκατομμυρίων δέντρων σε βάθος δεκαετίας αρχής γενομένης από την εκταμίευση 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν προς την αναδάσωση 70.000 εκταρίων την επόμενη διετία.
Αναφερόμενος στα κίνητρα για την προστασία των δασών και την αναδάσωση ο γ.γ Δασών επεσήμανε ότι ο Κλιματικός Νόμος που θα περάσει από τη Βουλή μέχρι τον επόμενο μήνα προβλέπει κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν ως εναλλακτική να επενδύουν στην αναδάσωση για να αντισταθμίζουν τις εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα, ειδική αναφορά έγινε στην πρόληψη πυρκαγιών για την οποία, για πρώτη φορά διατέθηκαν 50 εκατ. ευρώ, όπως είπε ο κ. Αραβώσης.

Το σχέδιο αναδάσωσης όπως τόνισε έχει ήδη ξεκινήσει με ένα πιλοτικό έργο το οποίο εφαρμόζει νέες τεχνολογίες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο monitoring των δασών σε πανελλαδική κλίμακα και στην αύξηση της παραγωγικότητας όσων εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σίμσον: Να χρησιμοποιήσουν τα κράτη τη διαπραγματευτική τους δύναμη για το αέριο

Αραβώσης: Κίνητρα και επενδύσεις για την Κυκλική Οικονομία

Νέα αρχή στη συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider