Έρχονται προσλήψεις 2.860 μονίμων στην Υγεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται προσλήψεις 2.860 μονίμων στην Υγεία

Την ενίσχυση του χώρου της Υγείας με προσλήψεις μονίμων ιατρών, νοσηλευτών αλλά και βοηθητικού προσωπικού προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι διαγωνισμοί θα γίνουν από το ΑΣΕΠ, ενώ προκηρύξεις θα δημοσιεύσει και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ήδη δρομολογείται η κατανομή 1.660 νέων μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τους κυλιομένους πίνακες του ΑΣΕΠ. Για τις ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στις προηγούμενες προκηρύξεις της Υγείας (4Κ και 5Κ), θα γίνει νέος διαγωνισμός προκειμένου να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό τα κενά στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.

Παράλληλα εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για άλλες 1.200 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Οι θέσεις θα αφορούν 800 νοσηλευτές, 345 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, 40 Διασώστες (πληρώματα ασθενοφόρου) και 15 άτομα στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ)]. Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους, έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως αυτή την εβδομάδα δέχεται αιτήσεις η προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη 850 θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού, με σκοπό την πληρέστερη υγειονομική φροντίδα των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας, αλλά και την ενίσχυση με προσωπικό των όμορων δημόσιων δομών υγείας.

Οι συμβαλλόμενοι θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα με σύμβαση έργου έως και τις 30 Απριλίου 2017, με άμεση έναρξη. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Δευτέρα 22 Αυγούστου στην γραμματεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διεύθυνση: Αγράφων 3-5, ΤΚ 15123, Μαρούσι (τηλ. 210 5212890).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider