Πόσο απαραίτητο είναι το makeup στη δουλειά;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο απαραίτητο είναι το makeup στη δουλειά;

Η εξαίρεση σήμερα δεν είναι να φορούν οι γυναίκες makeup στη δουλειά, αλλά το αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση, οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή: «Είσαι κουρασμένη; Δεν είσαι καλά; Βγήκες χθες;».

Μπορεί για τις εργαζόμενες γυναίκες το «φυσικό look» να είναι δείγμα υγείας και αυτοπεποίθησης, αλλά λίγη mascara, λίγο lipstick, λίγο ρουζ και ένα foundation αρκούν για να φέρουν τα αντίθετα σχόλια: «Δείχνεις πολύ καλά σήμερα. Μάλλον ξεκουράστηκες αρκετά το Σαββατοκύριακο και αυτό φαίνεται. Είσαι πολύ ωραία».

Το συμπέρασμα είναι πως όταν μία γυναίκα εμφανίζεται στο γραφείο, για παράδειγμα, χωρίς να έχει αφιερώσει χρόνο το πρωί για το μακιγιάζ της, αυτό μεταφράζεται από τους γύρω ως μία μέρα-εξαίρεση, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό πως εξαίρεση θα μπορούσε να είναι η full makeup day. Και αυτό γιατί, χωρίς μακιγιάζ, θεωρείται πως εκπέμπει αντιεπαγγελματισμό, ο οποίος συχνά μεταφράζεται και ως έλλειψη εξυπνάδας γενικότερα.

Όμως, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση η εξυπνάδα μίας εργαζόμενης γυναίκας με το μακιγιάζ και ψηλά τακούνια. Το μακιγιάζ κάνει τις γυναίκες πιο ελκυστικές, όχι πιο έξυπνες. Αν θέλει μια γυναίκα να στηρίξει το φυσικό look στο γραφείο, καλό θα ήταν να μην κάνει ούτε η ίδια σχόλια για την εμφάνιση των συναδέλφων της που συνδέονται με το μακιγιάζ τους.

Και αυτό, γιατί είναι κατά κάποιο τρόπο σεξιστικά τα σχόλια που γίνονται σε μία γυναίκα για την εμφάνισή της. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τη δουλειά της. Δεν είναι, λοιπόν, τόσο απαραίτητο το makeup στη δουλειά για να αντιμετωπιστεί μια γυναίκα ως σωστός επαγγελματίας

ΥΓ1: Το makeup είναι απαραίτητο στη δουλειά, όταν φτιάχνει τη διάθεση αυτής που το φορά, όχι των άλλων.

ΥΓ2: Επίσης, είναι άλλο το να πηγαίνει μια γυναίκα στη δουλειά με «bare face» και άλλο να μην έχει φροντίσει τον εαυτό της τις τελευταίες τρεις μέρες –κάτι που ισχύει, φυσικά, και για τους άντρες συναδέλφους.

Διαβάστε επίσης:

10 ιδέες για να δώσετε στιλ στα office looks σας

Τα πιο κομψά fashion pieces για το γραφείο

Φτιάξτε σνακ για το γραφείο

Πηγή: www.jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider