Ξεκινούν οι αιτήσεις για 6.339 θέσεις ανέργων σε δήμους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν οι αιτήσεις για 6.339 θέσεις ανέργων σε δήμους

Ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της νέας φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αφορά 6.339 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης σε 34 δήμους όλης της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό) στο www.oaed.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν έως τρεις Δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι 34 δήμοι που θα κάνουν ενισχυθούν με νέο προσωπικό από τον Σεπτέμβριο είναι οι εξής: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας.

Υπενθυμίζεται πως οι απολαβές των εργαζόμενων θα ανέρχονται μηνιαίως στα 431,75 ευρώ καθαρά (για όσους είναι έως 25 ετών), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.

Ειδικότητες- Προσόντα

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες της προκήρυξης αφορούν Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Οικονομολόγους, υπαλλήλους Πληροφορικής, Διοικητικούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς λειτουργούς, Νοσηλευτές, Δάσκαλους, Νηπιαγωγούς, Βοηθούς Καθαριότητας, Βοηθούς Οικοδομικών Εργασιών, Τεχνίτες, Ελαιοχρωματιστές, Υδραυλικούς, Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, Βρεφονηπιοκόμους, Χειριστές Μηχανημάτων Έργου, Φύλακες και Ηλεκτρολόγους.

Στα κριτήρια μοριοδότησης του νέου Προγράμματος περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

- Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω. * Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

- Ηλικία.

- Αριθμός ανήλικων τέκνων.

- Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

- Εντοπιότητα.

- Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα).

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider